100 victòries veïnals a Barcelona


En plena dictadura, l’acció veïnal va precipitar la fi del porciolisme i va obrir camins per a la construcció de la ciutat democràtica. Un horitzó no assolit tal i com es va somniar durant la transició i que arrossega el llast de significatives derrotes ciutadanes.
Però una ciutat democràtica, la Barcelona dels barris, a la qual el moviment veïnal ha contribuït amb un centenar de victòries massa sovint ignorades i no sempre rotundes però ben tangibles. Podrien ser més, ja que només la selecció de 100 accions veïnals que han canviat Barcelona els últims quaranta anys es visualitza en 130 punts concrets sobre el mapa de la ciutat: parcs, places, edificis, equipaments...anem-hi ►

13 àmbits de lluita i reivindicació


La memòria de les associacions de veïns i veïnes sintetitza la història dels barris i la dels milers d´homes i dones que han lluitat i lluiten per fer-los habitables. Aquesta història, massa sovint ignorada, recull lluites ciutadanes que no se centren només en l’urbanisme, els equipaments o els serveis públics, sinó que contribueixen a la construcció de la democràcia i de la ciutat i els seus barris, concebuts com a xarxes de relació i espais convivència.
Aquest treball vol fer visible la història del moviment a traves de 13 àmbits de lluita i reivindicació.◄ anem-hi