Transparència

  • Publicat el dimecres 03 de agost del 2016 | 11:40

Junta directiva de la Favb

Ana Menéndez Martínez de Bartolomé, presidenta Vocalia/ acció Favb: Medi ambient, urbanisme, Montjuïc Representació de la Favb davant el districte de Sants -Montjuïc

Albert Recio Andreu, sots-president primer Vocalia/ acció Favb: Equipaments, immigració, Parc Güell, Pla de Barris Representació externa: CMBS Ajuntament: Acció comunitària, Consell Ciutadà Entitats i serveis: Nou Barris cabrejada, Plataforma Aigua és Vida Representació de la Favb davant el districte de Gràcia

Joan Balañach Lloret, sots-president segon Vocalia/ acció Favb: Habitatge i assetjament immobiliari, turisme, espai públic Representació externa: CMBS Ajuntament: Habitatge social. Altres administracions: Pacte Nacional de l’Habitatge (Generalitat), ADIF (seguiment obres) (Ministerio de Fomento), Plataforma Memorial Democràtic (Generalitat) Entitats i serveis: Cooperatives veïnals d’habitatge, Solucions, Plataforma Habitatge Digne

Joan Bordetas Castells, tresorer

Marcel·la Güell Cid, secretària Vocalia/ acció Favb: Sanitat, transparència i participació, Ciutat Vella /Port Vell Representació externa: CMBS Ajuntament: Salut Entitats i serveis: Xarxa Ciutat Vella

Maria Teresa Martínez, sots-secretaria. Sanitat i Drets socials. Referent de Horta-Guinardó

Jaume Matas Pedra, vocal Vocalia/ acció Favb: Ensenyament Joan Vidal, vocal Vocalia/ acció Favb: Mobilitat

Josep Ortiz Sacristán, vocal Vocalia/ acció Favb: Participació Entitats i serveis: Nou Barris cabrejada, 9 Barris Acull Representació de la Favb davant el districte de Nou Barris

Marta Carrera Plans, vocal Vocalia/ acció Favb: Sanitat

Salvador Mañosas, vocal Vocalia/ acció Favb: Equipaments, mobilitat, urbanisme Entitats i serveis: Fundació Casc Antic

Sylviane Dahan, vocal Vocalia/ acció Favb: Dones i drets civils, Plataforma 0-3 Representació externa: CMBS Ajuntament: Dones i drets civils Entitats i serveis: Ca la Dona, Institut Català d’Estudis de la Violència

Joan Vidal, vocal. Cultura

Josep Luís Sabaté, vocal. Renda Garantida, Programa aliments Creu Roja

 

 

Equip tècnic

Joan Maria Soler, coordinació de projectes

Pilar Heras, recepció i atenció a les associacions

Rocío Altozano, administració

Carme Giménez i Alaitz Martínez, projecte Barri espai de convivència i suport a les associacions

Laura G. De Paoli assessorament jurídic

Cristina Palomar, comunicació Favb

Elia Herranz, comunicació Favb i coordinació revista Carrer

 

46a assemblea (7 d'abril 2018): Barris lliures d'especulació i exclusió!

El moviment veïnal de Barcelona ha conclòs la 46a assemblea general ratificant un pla de treball de continuïtat amb la feina feta durant els tres últims anys, conscient que en queda un de mandat municipal i també és el moment de valorar el compliment dels compromisos adquirits a la vegada que posar al dia les demandes dels barris per al pròxim Ajuntament.

Un objectiu que va quedar reflectit en el debat de la tarda amb l'alcaldessa, Ada Colau, en el qual, i malgrat que es reconeix a l'actual equip de Govern sensibilitat cap als barris, es van traslladar molts neguits i “temes calents” que preocupen el moviment veïnal, com la unió del tramvia per la Diagonal, la gestió del turisme i l'ampliació del Port als creuers, l'ordenança de terrasses, la falta d'habitatge públic o la continuïtat del conveni amb les cooperatives veïnals d'habitatge.

En un context polític marcat per la pèrdua de l'autogovern a Catalunya, la Favb va aprovar una resolució on insta els partits polítics a trobar vies de diàleg, demanar la revocació de les mesures judicials repressives i treballar per la constitució d'un Govern que permeti aixecar l'aplicació de l'article 155. També es van aprovar resolucions pel dret a la multiconsulta i per la municipalització de l'aigua; per la millora de la sanitat pública i el funcionament dels Consell de Salut; sobre l'aplicació de les noves Normes de Participació Ciutadana; en suport a la nova Coordinadora Veïnal AIRENET; sobre el control de les emissions electromagnètiques; i sobre la regulació de les benzineres.

En un any caracteritzat per un augment de la participació en l'assemblea, s'han incorporat a la Favb les associacions veïnals de passeig de Sant Joan (Gràcia-Eixample) Plataforma Can Baró (Horta-Guinardó), Verneda Via Trajana i l'associació Cultural i Social Bac de Roda (Sant Martí).

A part de l'alcaldessa, l'assemblea ha comptat amb la presència dels regidors Janet Sanz i Josep Maria Montaner i el president del districte de Sant Martí, Raimond Blasi, així com de representants de diversos partits i entitats ciutadanes.

Tota la documentació de l'assemblea (Memòria 2017 / Pla de treball / Resolucions / Gestió econòmica)

 

45a assemblea (23 de març 2017): Barcelona No està en Venda

El moviment veïnal de Barcelona ha conclòs la seva assemblea general el passat 25 de març reivindicant una ciutat més justa i habitable i ratificant un full de ruta complementari a l'ambiciós pla de treball que ja va assumir ara fa un any.

Un pla basat en dos grans eixos: l'enfortiment de les entitats veïnals i de la mateixa Favb i l'impuls dels grans temes de ciutat, sense perdre de vista les realitats diverses dels diferents barris.

El primer eix passa per redoblar el suport de la Favb a les associacions veïnals, ampliar els temes a treballar a la junta i culminar el pla de comunicació, així com enfortir el treball en xarxa amb altres moviments socials de la ciutat. El segon vol incidir en temes com la lluita contra la pobresa, la recuperació d'una ciutat compacta i solidària, el reforç de la participació ciutadana o l'aposta per una economia verda i de compromís social.

S'han aprovat resolucions sobre la nova onada especulativa que posa en perill el dret a l'habitatge, especialment preocupant en relació a la pujada dels lloguers; sobre la importància de combatre la contaminació i els seus efectes sobre la salut, que passa per fer una aposta ferma pel transport públic; i per la recuperació de les inversions en serveis públics bàsics, com la sanitat, l'educació i els serveis i drets socials. També s'ha fet una crida a participar en el Fòrum Veïnal de Dones que la Favb organitza per als dies 5 i 6 de maig.

S'han celebrat eleccions a l'entitat, amb el resultat de la renovació dels càrrecs de la presidència (Ana Menéndez, AV de la Satalia), vicepresidència primera (Albert Recio, AV de Prosperitat) i segona (Joan Balañach, AV de Sagrada Família); secretaria (Marcel·la Güell, AV de la Satalia) i vicesecretaria (Teresa Martínez, AV d'Horta); tresoreria (Joan Bordetas, AV de Sant Antoni) i tres vocalies (Sylviane Dahan, AV de l'Esquerra de l'Eixample; Josep Lluís Sabaté, AV de Fort Pienc i Joan Vidal, AV de Gran Via-Perú-Espronceda).

Les associacions veïnals han aprovat també el reglament de règim intern, un conjunt de normes que ajuden a concretar els nous estatuts de què es va dotar la Favb a l'assemblea de l'any passat, per exemple en qüestions com el règim electoral o la incompatibilitat dels càrrecs.

S'han incorporat a la Favb les associacions veïnals de Bogatell (Sant Martí), Alerta Poble Sec, Salvem el Turó (Sants-Montjuïc), Park Güell-La Salut-Sanllehy i Vallcarca (Gràcia).

L'inici de l'assemblea ha comptat amb la presència de l'alcaldessa Ada Colau i la seva cloenda amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat Miquel Àngel Escobar i la regidora del districte de Nou Barris, Janet Sanz, en ser el combatiu barri de Can Peguera l'amfitrió de l'acte.

També hi han estat presents representants de diferents partits polítics i entitats, com la Confavc, la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes o el CAB, amb el qual la Favb ha firmat un conveni de col·laboració.

Una intensa jornada de treball de la qual les associacions veïnals i la Favb, així com els representats polítics apel·lats, s'han emportat molts deures concrets per entomar.

Tota la documentació de l'assemblea (Memòria 2016 / Pla de treball / Resolucions / Gestió econòmica)

 

44 assemblea de la Favb "Barris forts cap una ciutat justa"

Les associacions de veïnes i veïnes de Barcelona han conclòs la seva assemblea general el passat 9 d'abril del 2016 ratificant la direcció d'una junta renovada que havia de cobrir el traspàs de diversos activistes veïnals a l'àmbit de la política institucional. Ho ha fet donant un pas endavant, dotant-se d'uns nous estatuts que han d'actualitzar el compromís de funcionament intern d'acord amb els valors del moviment veïnal.S’han corroborat els càrrecs de la presidència (Ana Menéndez, de l'AV de la Satalia, de Sants-Montjuïc); vicepresidència primera (Joan Maria Soler, de l'AV del Poblenou de Sant Martí); vicepresidència segona (Albert Recio, de l'AV de Prosperitat de Nou Barris) i la vocal Leonor Pérez, de l'AV de les Planes de Sarrià Sant Gervasi).

L'assemblea ha aprovat el pla de treball, basat en cinc eixos: la lluita per una societat igualitària; la recuperació d'una ciutat compacta, incloent, sostenible i solidària; el treball per avançar en la qualitat democràtica i la participació ciutadana; l'aposta per una economia verda i de compromís social; i el paper de la mateixa Favb com a entitat activa en l'evolució de la ciutat. També s'han aprovat resolucions sobre el model de turisme, la defensa de la sanitat pública i el compromís ciutadà per la millora de la qualitat de l'aire a la ciutat.

Les creixents desigualtats socials, el debat sobre l'espai públic i la participació ciutadana han centrat moltes de les intervencions dels delegats veïnals. Tot i que en general es reconeix que el nou Ajuntament vol abordar el problema de la pobresa i entrar en el debat del model econòmic de ciutat, les entitats han sigut crítiques amb el model de participació. La Favb defensa que la participació organitzada que representa el moviment veïnal ha de tenir un reconeixement especial per part de les institucions. Per exemple, en el procés participatiu del Pla d'Actuació Municipal (PAM), que centra molts dels esforços de l'activisme veïnal.

L'assemblea ha rebut la tornada a la Federació de l'Associació de Veïns i Veïnes de Sarrià i la incorporació de l'Associació de Veïns i Veïnes i Cultural el Sanatori, del mateix districte.

La Favb ha agraït la presència a l'acte de l'alcaldessa Ada Colau i del regidor del districte de l'Eixample, Agustí Colom, que han participat en la presentació i la cloenda de l'assemblea respectivament, així com de diverses entitats com la Confavc, CCOO, Papers per a Tothom, CAB, CJB, Coordinadora de Jubilats i representats de diferents partits polítics.

 

Gestió econòmica

Balanç 2015

Compte de resultats 2015

Pressupost 2016