Publicacions


Candel i Barcelona. La ciutat dels altres catalans 1958-1964

Recopilació de reportatges de Paco Candel publicats durant el procés de gestació del llibre Els altres catalans, la primera edició del qual fa ara 50 anys que es va publicar. L'antologia inclou els principals textos que Candel va redactar per a la revista Destino, que s'editen per primera vegada en format de llibre, acompanyats de les fotografies originals de Ramon Dimas.

Edita: Favb i Ajuntament de Barcelona, 2014
212 pàgines
Preu: 9 €


Josep M. Huertas Claveria i els barris de Barcelona. Antologia de reportatges, 1964-1975

Josep M. Huertas Claveria i els barris de Barcelona

Quaderns de Carrer volum VII
Aquest llibre és fruit d'una iniciativa impulsada per la Favb i la revista Carrer sota el paraigua de la comissió ciutadana creada per recordar el popular cronista dels barris.
El llibre recull reportatges de la primera dècada de Huertas com a periodista, dedicats als problemes de la perifèria barcelonina, els barris obrers i la realitat del moviment associatiu.


Moviment veïnal, reptes de futur

Moviment veïnal, reptes de futur

Quaderns de Carrer volum VI

Amb una finalitat essencialment pràctica, la publicació vol dotar d'eines i instruments les associacions veïnals per millorar el seu funcionament intern i extern, a la vegada que fa una reflexió pausada sobre on som i cap a on volem avançar.

Podeu fer-vos amb un exemplar gratuït passant per la seu de la Favb (Obradors, 6 10 baixos).


La Barcelona dels barris

La Barcelona dels barris (2008)

Quaderns de Carrer volum III
Aquest volum, la tercera edició de la Barcelona dels Barris, vol cobrir un deute de la Favb i de Carrer. Des de la darrera cita, l’any 1999, calia posar al dia i actualitzar aquest anàlisi sociològic de la ciutat barri a barri que segueix la tradició de les dues edicions anteriors, la primera del 1991.
Aquest volum vol també reivindicar pel moviment veïnal l’autoria de una frase, "La Barcelona dels Barris", que els responsables municipals ens ha manllevat i han volgut convertir en un “logo” propi.


Carrer, 100 números, 15 anys

Carrer, 100 números, 15 anys

Quaderns de Carrer volum II
Amb motiu de l'edició del número 100 de la revista de la Favb, La Veu del Carrer, dediquem aquest volum de la col·lecció Quaderns de Carrer a glossar la trajectòria de 15 anys de feina col·lectiva d'una publicació feta des dels barris amb vocació de ciutat. Un recull que ens ajuda a veure des d'una altra perspectiva una dècada i mitja de vida i de transformacions a Barcelona, des d'un primer número dedicat al problema de l'aluminosi fins al número 100, dedicar al binomi poder-ciutat.


El barri, espai de convivència

El barri, espai de convivència

Quaders de Carrer volum I
En aquest primer volum de Quaderns de Carrer podeu trobar l'explicació d'un projecte de la Favb que fa diagnòstic de les condicions de vida als barris partint d'un treball de camp a les escoles. Hi participen, a més de l'equip tècnic de la Favb que ha realitzat l'estudi (Pep Martí, Carme Giménez i Laura Toribio), l'urbanista Jordi Borja, l'activista ambiental Enric Tello, l'antropòleg Miguel Pajares i l'antropòloga i presidenta de la Favb Eva Fernández.


La Barcelona dels barris (1999)

Coordinat per Anna Alabart i Andrés Naya

Publicació que es va realitzar amb l'objectiu de conèixer els barris de Barcelona i el seu món associatiu, fent un recull explicatiu de les reivindicacions més importants del moviment veïnal de Barcelona de finals dels anys 90, també des d'una aproximació sociològica. Completa una primera edició de l'any 1991.

Edita: Favb, Barcelona, 1999
207 pàgines
Es pot consultar en paper a la Favb


Barcelona: retrat(s)

En plena ressaca olímpica, el germans Eugeni i Pedro Madueño, periodista i fotògraf, retraten els ambients humans de Barcelona que ens havien ocultat els anys de culte a l'arquitecte, a les inversions, al disseny i a les pedres. Un retrobament amb la ciutat en el sentit shakespearià que tan agradava citar a l'alcalde Maragall: "The city ins the people".

Edita: Favb, 1995
161 pàgines


La Barcelona dels barris (1991)

Aquest treball és un memoràndum de les associacions de veïns i veïnes, un llistat de les reivindicacions que queden pendents i que considerem importants. No fem un balanç del treball fet. Estem convençuts que Barcelona seria molt diferent sense les lluites i les aportacions del moviment associatiu. Avui ens limitem a oferir les dades de 84 associacions. Hem fet l'esforç d'elaborar i editat aquest llibre per deixar constància que existim.

Secció: