Quaderns de Carrer


Josep M. Huertas Claveria i els barris de Barcelona. Antologia de reportatges, 1964-1975

Josep M. Huertas Claveria i els barris de Barcelona

Quaderns de Carrer volum VII
Aquest llibre és fruit d'una iniciativa impulsada per la Favb i la revista Carrer sota el paraigua de la comissió ciutadana creada per recordar el popular cronista dels barris.
El llibre recull reportatges de la primera dècada de Huertas com a periodista, dedicats als problemes de la perifèria barcelonina, els barris obrers i la realitat del moviment associatiu.


Moviment veïnal, reptes de futur

Moviment veïnal, reptes de futur

Quaderns de Carrer volum VI

Amb una finalitat essencialment pràctica, la publicació vol dotar d'eines i instruments les associacions veïnals per millorar el seu funcionament intern i extern, a la vegada que fa una reflexió pausada sobre on som i cap a on volem avançar.

Podeu fer-vos amb un exemplar gratuït passant per la seu de la Favb (Obradors, 6 10 baixos).


La Barcelona dels barris

La Barcelona dels barris (2008)

Quaderns de Carrer volum III
Aquest volum, la tercera edició de la Barcelona dels Barris, vol cobrir un deute de la Favb i de Carrer. Des de la darrera cita, l’any 1999, calia posar al dia i actualitzar aquest anàlisi sociològic de la ciutat barri a barri que segueix la tradició de les dues edicions anteriors, la primera del 1991.
Aquest volum vol també reivindicar pel moviment veïnal l’autoria de una frase, "La Barcelona dels Barris", que els responsables municipals ens ha manllevat i han volgut convertir en un “logo” propi.


Carrer, 100 números, 15 anys

Carrer, 100 números, 15 anys

Quaderns de Carrer volum II
Amb motiu de l'edició del número 100 de la revista de la Favb, La Veu del Carrer, dediquem aquest volum de la col·lecció Quaderns de Carrer a glossar la trajectòria de 15 anys de feina col·lectiva d'una publicació feta des dels barris amb vocació de ciutat. Un recull que ens ajuda a veure des d'una altra perspectiva una dècada i mitja de vida i de transformacions a Barcelona, des d'un primer número dedicat al problema de l'aluminosi fins al número 100, dedicar al binomi poder-ciutat.


El barri, espai de convivència

El barri, espai de convivència

Quaders de Carrer volum I
En aquest primer volum de Quaderns de Carrer podeu trobar l'explicació d'un projecte de la Favb que fa diagnòstic de les condicions de vida als barris partint d'un treball de camp a les escoles. Hi participen, a més de l'equip tècnic de la Favb que ha realitzat l'estudi (Pep Martí, Carme Giménez i Laura Toribio), l'urbanista Jordi Borja, l'activista ambiental Enric Tello, l'antropòleg Miguel Pajares i l'antropòloga i presidenta de la Favb Eva Fernández.

Secció: