Què és Carrer

Una revista de Barcelona feta des dels barris

La Veu del Carrer (coneguda popularment com Carrer) és una publicació trimestral d'àmbit ciutadà però feta des dels barris.

Va néixer l'octubre de 1991 com a substitut del butlletí associatiu intern FAVB informa i amb pretensions d'anar més enllà de les revistes veïnals, per esdevenir una publicació de ciutat.

La idea era que, més que ser un portaveu orgànic de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb), fos una eina de col·laboració entre sectors associatius, professionals i intel·lectuals amb inquietuds crítiques sobre Barcelona, i que reflectís les diferents Barcelones existents. També volia ser un lloc de trobada del periodisme de proximitat, militant i de qualitat.

Més de 30 anys després i assolit l'objetiu fundacional de Carrer, els reptes de la revista passen per cobrir més àmpliament la informació dels barris i desplegar-se millor en els nous mitjans de comunicació, cosa que intentem aconseguir mitjançant aquesta web. La revista no vol renunciar a la seva presència física en paper en molts espais de la ciutat i en les taules dels seus subscriptors, però aquesta vocació no està en contradicció amb què es transformi en un mitjà de comunicació capaç de morure's àgilment per les xarxes socials per reforçar una presència molt més viva a la ciutat.

Són moltes les hores necessàries per fer realitat cada número de Carrer. Una suma d'il·lusió, esforços i sentiments ha fet possible la seva continuïtat. Igual que fa més de 30 anys Carrer va sortir al carrer, avui, en plena maduresa, volem seguir creixent als barris i carrers d'una ciutat que estimem però que no ens acaba d'agradar.