Tel.: (+34) 93 412 76 00

43 assemblea general de la Favb

Any: 2015

Durant el matí del passat dissabte 28 de març la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona va celebrar la seva 43 assemblea, durant la qual els delegats i delegades veïnals van aprovar la gestió anual de l’entitat i el pla de treball per al 2015.

El president de la Favb Lluís Rabell, que va agrair la presència a la taula de l’alcalde de Barcelona Xavier Trias i de la consellera de Benestar i Família Neus Munté, així com de diferents representats d’entitats ciutadanes i grups polítics com Jaume Collboni (PSC), Ada Colau i Gerardo Pisarello (Barcelona en Comú), Alfred Bosch (ERC) i Janet Sanz (ICV), va resumir les prioritats actuals de la Favb posant l’accent en la necessitat d’enfortir el moviment veïnal en un context de crisi econòmica i política, la crida contra la corrupció i la crítica a la repressió contra les llibertats ciutadanes que suposa l’aprovació del nou codi penal i la “llei mordassa”. Va instar l’Ajuntament i la Generalitat a mediar o retirar denúncies en casos com els de l’Isma i Dani, denunciats per participar en la vaga general, o com el dels encausats del Parlament, així com posar el serveis jurídics de l’Ajuntament a treballar per esclarir el cas de l’hotel del Palau de la Música.

Els eixos sobre els quals treballarà el moviment veïnal s’han sintetitzat en 5 prioritats: Combatre la pobresa i conquerir drets per a tothom; Sargir la ciutat i fer-la sostenible; Demanda de llibertats, igualtat i participació ciutadana; Diversificació, industrialització, economia verda i solidària; i Reactivació, autonomia i unitat del moviment veïnal.

Es van aprovar per unanimitat diferents resolucions sobre la gestió del turisme; sobre un llibre blanc de la prostitució a Barcelona; sobre la definició del moviment veïnal com democràtic, plural, crític i independent; i sobre la democràcia interna a les associacions veïnals.

L’assemblea va acollir la presentació del llibre Barris, veïns i democràcia, del periodista i historiador Marc Andreu, un treball de recerca sobre la història del moviment veïnal i de la pròpia Favb, editat per L’Avenç.

La Favb va celebrar procés electoral a la junta, amb el resultat de la incorporació de cinc noves persones a la mateixa: Jordi Clausell, d’Hostafrancs; Jaume Matas, de la Sagrera; Segi López, de la Dreta de l’Eixample, Maria Teresa Martínez, d’Horta i Marta Carrera, de Sagrada Família. L’assemblea va reconèixer la important labor realitzada a la junta per Mercedes Vidal, fins ara vicepresidenta de l’entitat, que va dimitir del càrrec per començar una nova etapa incorporant-se a una candidatura per a les eleccions municipals.

Es van incorporar a la Favb dos associacions veïnals: La Cadena de Estrelles Altes, de Sants, i l’AVV amb afectacions urbanístiques de les Planes, de Sarrià Sant Gervasi.

 

Favb.cat