Tel.: (+34) 93 412 76 00

44 assemblea general de la Favb

Any: 2016

La 44a assemblea de la Favb gira a l’entorn de les desigualtats, l’espai públic i i la participació ciutadana

Les associacions de veïnes i veïnes de Barcelona han conclòs la seva assemblea general el passat 9 d’abril ratificant la direcció d’una junta renovada que havia de cobrir el traspàs de diversos activistes veïnals a l’àmbit de la política institucional. Ho ha fet donant un pas endavant, dotant-se d’uns nous estatuts que han d’actualitzar el compromís de funcionament intern d’acord amb els valors del moviment veïnal.S’han corroborat els càrrecs de la presidència (Ana Menéndez, de l’AV de la Satalia, de Sants-Montjuïc); vicepresidència primera (Joan Maria Soler, de l’AV del Poblenou de Sant Martí); vicepresidència segona (Albert Recio, de l’AV de Prosperitat de Nou Barris) i la vocal Leonor Pérez, de l’AV de les Planes de Sarrià Sant Gervasi).

L’assemblea ha aprovat el pla de treball, basat en cinc eixos: la lluita per una societat igualitària; la recuperació d’una ciutat compacta, incloent, sostenible i solidària; el treball per avançar en la qualitat democràtica i la participació ciutadana; l’aposta per una economia verda i de compromís social; i el paper de la mateixa Favb com a entitat activa en l’evolució de la ciutat. També s’han aprovat resolucions sobre el model de turisme, la defensa de la sanitat pública i el compromís ciutadà per la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat.

Les creixents desigualtats socials, el debat sobre l’espai públic i la participació ciutadana han centrat moltes de les intervencions dels delegats veïnals. Tot i que en general es reconeix que el nou Ajuntament vol abordar el problema de la pobresa i entrar en el debat del model econòmic de ciutat, les entitats han sigut crítiques amb el model de participació. La Favb defensa que la participació organitzada que representa el moviment veïnal ha de tenir un reconeixement especial per part de les institucions. Per exemple, en el procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal (PAM), que centra molts dels esforços de l’activisme veïnal.

L’assemblea ha rebut la tornada a la Federació de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sarrià i la incorporació de l’Associació de Veïns i Veïnes i Cultural el Sanatori, del mateix districte.
La Favb ha agraït la presència a l’acte de l’alcaldessa Ada Colau i del regidor del districte de l’Eixample, Agustí Colom, que han participat en la presentació i la cloenda de l’assemblea respectivament, així com de diverses entitats com la Confavc, CCOO, Papers per a Tothom, CAB, CJB, Coordinadora de Jubilats i representats de diferents partits polítics.

Favb.cat