Tel.: (+34) 93 412 76 00

52 Assemblea general de la Favb

Any: 2024

La 52a assemblea general de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb) es va celebrar el 4 de maig a l’Ateneu la Bòbila de Porta sota el lema «Sense participació, no hi ha democràcia». Durant l’assemblea es va aprovar un pla de treball per al 2024 que persegueix l’objectiu d’incorporar les demandes dels barris en la seva proposta per al PAM o full de ruta municipal. Concretament, la Federació vol treballar les reivindicacions relacionades amb la crisi habitacional -lloguers, rehabilitació, sensellarisme…- i en matèria d’equipaments; el medi ambient -sequera, contaminació, recursos finits…-; i desigualtats.

Una de les principals novetats d’aquest any és que la Favb començarà a organitzar-se per àrees: Salut, Drets i Accions Socials; Urbanisme, Habitatge i Patrimoni; Medi Ambient i Mobilitat; i Espai Públic, Seguretat i Convivència.

Resolucions aprovades

L’assemblea també va aprovar les resolucions per exigir a l’Ajuntament més participació ciutadana; posicionant-se contra el genocidi a Gaza; per un nou model de mobilitat que aposti per una ciutat més habitable; perquè es compleixi el Pla de Salut de Barcelona 2021-2025 -amb moltes actuacions pendents-; per demanar a les Administracions que donin més suport i acompanyament a les comunitats energètiques de barri; i contra les Àrees de Promoció Econòmica Urbana -com per exemple la del Born-; per resoldre la problemàtica de l’estació d’autobusos interurbans de la Sagrera; i per combatre l’especulació i la gentrificació a la ciutat.

En els arxius adjunts podeu descarregar les resolucions aprovades, la gestió econòmica del 2023 i el pressupost i el pla de treball del 2024 aprovats durant l’assemblea.

Favb.cat