Tel.: (+34) 93 412 76 00

11 de setembre: la Catalunya social reclama democràcia

Tothom n’és conscient: s’atansen temps decisius per al futur de la ciutat i del país. El règim heretat de la transició s’esgota. El vergonyós final del pujolisme, peça clau de la “governabilitat”, així ho certifica. Ja fa més de tres anys, el 15-M anunciava la revolta d’una ciutadania malmesa per la crisi i indignada davant els abusos de les elits empresarials i polítiques. A Catalunya, les massives mobilitzacions de les últimes diades han revelat un profund desplaçament de la nostra societat, cada cop més decidida a prendre en mà el seu propi destí.

Tanmateix, vivim el moment de totes les incerteses. El govern de Mariano Rajoy brandeix la Constitució espanyola com un codi penal, refusant al poble de Catalunya el reconeixement de subjecte polític. El xoc de legitimats s’ha de resoldre d’una manera política, per vies democràtiques. Per això, la FAVB ha apostat sempre per la celebració d’una consulta en què la ciutadania pogués expressar el camí que vol seguir. I per reivindicar aquest dret serem de nou al carrer aquest 11 de setembre, aplegant-nos en una V que desitgem tan gran i aclaparadora com el nostre desig de votar. Perquè, finalment, és així com la ciutadania pot esvair la cerimònia de confusió que s’està orquestrant al voltant del 9-N. La mobilització democràtica, massiva i determinada, de la societat civil ha plantejat de manera indefugible el dret de decidir. Només per aquest camí podrem fer-lo efectiu.

El mateix cas Pujol posa de relleu, però, una veritat fonamental. Els poderosos d’aquí i d’arreu de l’Estat sempre s’han entès per damunt dels pobles. Ara, temen que les nostres aspiracions soscavin els seus privilegis. Per això cal fer net contra la corrupció. Perquè, més enllà de l’opció que finalment triem, més enllà d’independència sí o no, cap progrés serà possible sense desfer-nos d’aquesta font d’infecció moral de la societat i base de tots els xantatges. I perquè – ara ho podem veure amb més claredat que mai – l’autodeterminació d’aquest poble serà indestriable del combat pels seus drets socials.

La FAVB crida doncs els veïns i veïnes de tots els barris de la ciutat a fer d’aquest 11 de setembre el més multitudinari que mai s’hagi vist. La FAVB, partícip de la Plataforma per una Catalunya Social, farà costat a sindicats, ONG i altres entitats que ocuparan el tram de la V situat a la Gran Via, entre els carrers de Balmes i Rambla de Catalunya. Alhora, volem saludar amb simpatia i solidaritat altres aplecs que, dins de la mateixa V, promouen forces com el Procés Constituent i la Marxa per la Dignitat davant l’edifici del Deutsch Bank, símbol del domini del capital financer i de l’especulació que pateix la nostra ciutat.

Barcelona, 8 de setembre de 2014

CONVOCATÒRIA PER UNA CATALUNYA SOCIAL P { margin-bottom: 0.21cm; }

Diada nacional de Catalunya, 11 de setembre de 2014
Per una Catalunya Social!

Companys, Companyes,
Diverses organitzacions de les agrupades en la Campanya “Per una Catalunya Social”, continuadora de les mobilitzacions de la Plataforma “Prou Retallades!”, hem acordat participar en les accions reivindicatives que es realitzaran a tot Catalunya aquest 11 de Setembre a favor del dret a decidir i de la convocatòria de la consulta ciutadana del 9-N, però posant l’accent en “decidir és democràcia” i reiterant la nostra ferma defensa dels drets socials i de ciutadania, així com la nostra oposició a les polítiques regressives que soscaven i empobreixen a la població.

Ni la democràcia es redueix a votar cada quatre anys, ni el dret a decidir es pot limitar a determinats aspectes de la vida política, sinó que ha d’abastar totes les qüestions que afecten a la ciutadania com són els drets i la protecció social. Per això us proposem participar de manera conjunta, sota el paraigües de la Campanya “Per una Catalunya social”, a l’ofrena floral davant del monument de Rafael Casanova i en el “bloc social (TRAMS 57 i 58) de la V de la Via Catalana 2014 que es duran a terme a Barcelona aquesta Diada nacional de 2014.

Amb aquestes accions volem simbolitzar i demostrar que, a més de l’aspiració de la ciutadania a decidir el futur d’aquest pais, per a nosaltres els drets socials i de ciutadania són indestriables d’un veritable projecte nacional democràtic!

Horaris i llocs:

09:00   Ofrena floral a Rafael Casanova

           Punt de trobada: cruïlla Ronda Sant Pere amb Ali Bei, Barcelona

16:30   Via Catalana 2014. Bloc “Per una Catalunya Social”

           Trams 57 i 58: Gran Via, entre Balmes i Rambla Catalunya

           Punt de trobada: Balmes/Gran Via)

Us hi esperem! En cas que us vulgueu sumar a la proposta responeu a aquest mail per tal d’afegir a la vostra organització o entitat a la llista de convocants.

Salut i endavant! Per la Catalunya social!!

PROU RETALLADES!

Favb.cat