Tel.: (+34) 93 412 76 00

Adéu a Ignasi Catalán, lluitador dels barris obrers

Ahir va morir el nostre estimat Ignasi Catalán. Veí de Trinitat Vella, va iniciar el seu compromís social a l’HOAC. Incansable lluitador veïnal, primer a la comissió de barri clandestina i després a l’AV, va ser un dels membres fundadors de l’AV del sector Trinitat-Torre Baró-Vallbona el 1970.

Ell va ser qui va proposar el nom d’AV de Nou Barris, conscient que una denominació més sintètica ajudava a la lluita. Tot un èxit que va acabar convertint-se en el nom d’un districte de la ciutat.

Va ser un del principals activistes que van protagonitzar les lluites veïnals del període predemocràtic. Amb la creació de la nova demarcació de districtes de la ciutat, Trinitat Vella va passar a formar part del districte de Sant Andreu i ell va continuar lligat al seu barri.

El darrer cop que vam tenir ocasió de veure’l va ser el 2019 en l’acte d’inauguració d’un faristol que recorda la història de l’AV de 9 Barris, a Torre Baró. La seva emoció i les seves paraules lúcides ens van traspassar a totes les persones presents a l’acte.

Amb ell, marxa una part de la història de lluites, reivindicacions i solidaritat dels nostres barris obrers. Sentim molt la seva pèrdua i, per la situació que vivim, no podem acompanyar la seva família, a qui transmetem tota la nostra estimació en el seu comiat.

Coordinadora Associacions i Entitats de Nou Barris
Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona

Favb.cat