Tel.: (+34) 93 412 76 00

Adhesió de la Favb a la vaga general

Davant la convocatòria de Vaga General feta pels sindicats, la Federació d’AV de Barcelona agrupada en la CONFAVC, manifestem la nostra adhesió decidida. Des de les federacions de cada localitat impulsarem la creació de grups veïnals per a col·laborar amb els sindicalistes en les activitats de difusió i explicació de les raons que justifiquen les protestes dels treballadors, i de les quals a nosaltres com a ciutadans ens fan sumar a aquesta important acció reivindicativa.

Les successives reformes de les lleis laborals han anat creant unes condicions de treball insuportables per a una bona part de la població, que es veu obligada a entrar i sortir freqüentment del mateix treball, que s’enfronta a una cursa d’obstacles quan aspira a reclamar alguna protecció dels seus drets laborals, i que com a resultat d’aquestes pràctiques es troba tot sovint amb llargs períodes en què no entren ingressos a la llar, que no arriben pagues dobles, i que ha de renunciar a fer unes vacances perquè ningú no les paga.

Aquesta vivència contrastada d’inseguretat permanent per manca d’uns drets laborals reconeguts i ben regulats, queda encara més afermada per l’encariment dels preus dels habitatges, tant els de compra, que resulten inaccessibles per l’especulació salvatge del preu del sòl, com els de lloguer, pràcticament inexistents. Aquesta situació és especialment dura per a aquells treballadors afectats per la mobilitat i per a la població de nouvinguts, els nous veïns arribats des d’altres països.

Si a tot això hi afegim altres retallades en les prestacions socials del sistema públic, en la manca d’escoles bressol, en la falta de pressupostos per a materials i professorat especialitzat a les escoles públiques, en les llistes d’espera de la salut pública, en els pagaments complementaris dels medicaments, i en l’amenaça permanent del copagament per servei mèdic, tot plegat fa que bona part de la població visqui permanentment amb l’ai al cor, insegura, convulsa, a punt perquè qualsevol conflicte social o racial, manipulat des de la demagògia, esclati en violència, trenqui la convivència.

Aquestes retallades laborals i socials s’emmarquen en un procés de privatitzacions de serveis bàsics, afavorint les tendències neoliberals més agressives de la globalització, contra les quals Barcelona i Catalunya es van manifestar de forma massiva el mes de març passat.

La FAVB, en l’àmbit de Barcelona, igual que la CONFAVC en l’àmbit de Catalunya i la CAVE en l’àmbit estatal, fem també la nostra crida a tota la població afectada i a tota la ciutadania que se senti solidària, perquè la Vaga General del 20 de Juny sigui un èxit de participació i de civisme, des dels centres de treball i des dels barris.

Barcelona, 12 de juny de 2002

Favb.cat