Tel.: (+34) 93 412 76 00

Així serà la jornada del 8 de juny per reclamar la unió del metro entre les Trinitats

La Favb i la Trinitat per la mateixa via han explicat com serà la jornada del 8 de juny en un acte de presentació de la iniciativa al Pont de Sarajevo. Durant l’acte, s’ha llegit un comunicat amb tots els detalls:

El proper 8 de juny t’esperem per fer una cadena humana entre les dues Trinitats per reclamar la seva unió en metro, allargant la L3 del metro fins a la Trinitat Vella.

Aquesta acció volem que sigui una jornada festiva, familiar i massiva. Esperem prop de 2.000 persones per unir-nos de les mans formant una cadena humana, des de la parada de la Trinitat Nova fins a la parada de la Trinitat Vella. La preparació de les persones als trams serà a les 10 del matí i pots venir sense inscripció, tot i que el millor per poder organitzar-nos és que t’apuntis a un dels trams en aquest formulari.

Trams de la cadena
Trams de la cadena

D’altra banda, també volem denunciar la desinversió crònica que pateixen les Trinitats, que són més concebudes com a vial d’entrada a Barcelona que com una zona habitable. Aquest fet és extensible a tota la zona del Baix Besòs.

És per això que volem recordar que la unió de la L3 que estem reclamant, per la que només farien falta uns 900 metres de túnel, estava prevista al Pla director d’Infraestructures de 2009-2018, de 2011-2020, i de nou torna a estar-ho a l’actual 2020-2030. Si us plau, fem possible que no s’hagi de posposar per quarta vegada.

Cal recordar que estem immersos en una emergència climàtica i cal donar una alternativa al vehicle privat. És per això que necessitem millorar el transport públic i donar un servei més àgil i còmode als usuaris actuals i futurs i que, zones altament contaminades com les Trinitats, passin a ser més saludables.

El perllongament ens permetrà enllaçar Nou Barris amb Sant Andreu directament, sense necessitat d’anar a fer transbord a la Plaça  de Catalunya. A més, connectarà en la meitat de temps les estacions de Badalona, Santa Coloma i Montcada (Can Cuiàs) amb la Vall d’Hebron i la zona universitària de Mundet. Aquests són només alguns exemples de com aquesta connexió ens beneficiarà a tots els barris de la ciutat i municipis de l’àrea metropolitana.

La inversió és assumible, la rendibilitat molt alta i el perllongament millorarà la qualitat de vida de moltes persones. Per tot això és de justícia demanar l’execució immediata de la unió i us convidem el dissabte 8 de juny a les 12 del migdia a formar part de la cadena humana que unirà les dues estacions de metro.

Necessitem ser unes 2000 persones i comptem amb tu per fer història!

Representants de les AV
Representants de les AV
Acte de presentació de la cadena humana
Acte de presentació de la cadena humana
Una veïna a l'acte
Una veïna a l’acte
Moment de la presentació dels trams
Moment de la presentació dels trams
Favb.cat