Tel.: (+34) 93 412 76 00

Anul·lació de la cimera de l’habitatge

Davant l’anunci de l’anul·lació de la cimera de ministres d’habitatge europeus que s’havia de celebrar a Barcelona els propers dies 16 i 17 d’octubre, suposadament excusant-se en els fets vandàlics succeïts arrel del conflicte del Forat de la Vergonya, la Favb vol manifestar:

  • En primer lloc, la nostra enèrgica condemna als fets violents que van succeir a la manifestació del dijous 5 d’octubre. Fets aliens a les que han estat les pràctiques del moviment veïnal barceloní, que en cap cas es justifiquen i res tenen a veure amb la legítima expressió de la dissidència política, que sempre hem defensat. La suspensió de la cimera enforteix els violents i situa al mateix nivell aquells que plantegen de manera pacífica i justa les seves reivindicacions.
  • En segon lloc, creiem que anular una cimera d’aquestes característiques reflecteix una frivolitat en la valoració de la problemàtica de l’habitatge com a emergència social en diversos estats de la Unió Europea, el nostre entre ells. Estats on aquesta cimera havia generat expectatives de generació d’unes mesures urgents que des de fa anys la ciutadania ve reclamant per tal que es pugui fer efectiu el dret constitucional a l’habitatge digne.
  • Donem ple suport a les mobilitzacions que pel dret a un habitatge digne estaven previstes amb motiu de la cimera per a aquest cap de setmana.
  • Instem totes les administracions implicades en la provisió d’habitatge que es prenguin mesures urgents en la línia que ja es plantejava en la frustrada Llei de l’Habitatge. El nou Parlament que surti de les properes eleccions haurà de donar llum verda a un projecte de llei que, per primer cop encara que insuficientment, assentava les bases d’una política de l’habitatge en què les administracions es comprometien a construir habitatge públic de protecció oficial en règim de lloguer i a treure al mercat els milers de pisos buits existents.

Barcelona, 10 d’octubre de 2006

Favb.cat