Tel.: (+34) 93 412 76 00

Caminal dimiteix del Fòrum 2004

Davant la incertesa que genera la dimissió de Josep Caminal com a conseller delegat del Fòrum 2004, nomenat el 17 de juliol passat, la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona, vol manifestar:

  • El contingut del Fòrum, -sostenibilitat, diversitat cultural i pau-, és contradictori amb el pressupost per portar-lo a terme (51.000 milions de pessetes). Temes tan actuals i que preocupen a la ciutadania no es poden tractar amb la frivolitat, d’actes multitudinaris i sumptuosos i sense participació.
  • La Favb considerem que la celebració del Fòrum sols té sentit si serveix per continuar el debat que avui la societat occidental ja té encetat. I Barcelona pot aportar molt en aquest debat. El fet de la immigració, els residus urbans, la manca d’habitatge digne o l’atur, són concreccions, entre moltes altres, dels grans temes del Fòrum.
  • Això no es pot fer sense la participació ciutadania, les entitats i col·lectius interessats. Sols en aquesta perspectiva, el Fòrum té sentit, i així ho hem anat manifestant cada cop que les institucions ens han convidat a participar formalment, i conseqüentment ens hem negat a fer-ho si això no quedava garantit.
  • Ignorem les raons que han influit a Josep Caminal a dimitir del seu càrrec. En qualsevol cas creiem que és una decisió valenta i que possibilita un replantejament a fons de l’organització del contingut del Fòrum 2004. Una organització que ha de ser més participativa, més modesta i sobretot més oberta i receptiva amb els seus resultats.

Barcelona, setembre de 2001

Favb.cat