Tel.: (+34) 93 412 76 00

Comunicat de la Favb respecte als fets ocorreguts davant el Parlament de Catalunya el passat 15 de juny

Des de la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona), fidel a la tradició democràtica del moviment veïnal, volem expressar la nostra condemna a les agressions, coaccions i amenaces que van patir diferents diputats amb motiu de la protesta convocada el passat 15 de juny davant del Parlament. Com a Favb hem recolzat i seguirem recolzant totes aquelles iniciatives que pretenen denunciar les retallades socials i el gir neoliberal, sempre i quan es realitzin de forma pacífica i democràtica, tal i com fou la mobilització sindical del 14 de maig, la manifestació per una democràcia real del 15 de maig o la propera manifestació convocada per al proper 19 de juny, a la que convidem a participar a la ciutadania d’una forma pacífica i festiva, entenent que aquesta és la millor forma de contestar a aquells que ahir van voler desvirtuar l’esperit d’aquest moviment de protesta, el qual ha rebutjat les accions violentes dutes a terme per una minoria aliena a les decisions de les assemblees.

Així mateix, i davant certes informacions aparegudes als mitjans de comunicació, volem aclarir que la Favb no va convocar cap acció de bloqueig al Parlament, sinó una cassolada a les 11 hores al Passeig Picasso contra els futurs pressupostos i la Llei Òmnibus, quan la sessió ja es trobava en funcionament. Així va quedar palès en el nostre comunicat i així ho vam manifestar de forma explícita durant la roda de premsa que es va celebrar conjuntament amb la PDUP (Plataforma en Defensa de la Universitat Pública), col·lectius de treballadors de la sanitat i representants del moviment del 15-M. Aquesta cassolada va transcórrer amb absoluta normalitat i va finalitzar prop de les 12 hores.

Finalment, considerem que els fets del 15 de juny no han de fer-nos oblidar la gravetat de la situació que travessem (augment de l’atur, retallades en serveis bàsics com la sanitat i l’educació, augment del nombre d’execucions hipotecàries i desnonaments…) i la necessitat que les organitzacions socials continuem teixint estratègies de resposta.

Per tant, recolzem i convidem la ciutadania a participar de manera pacífica, lúdica i festiva a la manifestació de proper 19 de juny, així com a la manifestació convocada pels sindicats pel proper dimarts 21 de juny contra les mesures d’austeritat que aplica la UE.

Barcelona, 16 de juny de 2001

Favb.cat