Tel.: (+34) 93 412 76 00

Conveni d’Infraestructures insuficient i mal repartit

El Conveni d’Infraestructures signat ahir entre el Govern Central i la Generalitat per finançar les obres del Transport Metropolità de Barcelona (TMB) el considerem insuficient i mal repartit.

Dels 633 milions d’euros acordats en el període 2003 – 2005, 120 milions els aportarà el Govern Central. Aquesta quantitat representa solament el 18,9%, en lloc del 33% que li corresponia fer.

Des de la Favb veiem aquest fet amb preocupació, ja que la manca de recursos econòmics pot decantar els nostres governants a complementar-ho amb un increment de les tarifes del transport públic o bé mantenint l’impost del transport públic inclòs en l?IBI, la derogació del qual nosaltres plantegem.

No podem acceptar que les inversions necessàries per fer realitat el Pla d’Infraestructures de l’ATM impliquin un augment de les tarifes que paguen els usuaris del transport públic. En qualsevol cas aquestes no poden superar mai l’IPC. Fer el contrari implicaria potenciar el transport privat.

Donada aquesta situació, des de la Favb demanem que es revisi aquest conveni en la línia del que s’ha acordat altres vegades i contemplant les necessitats de la construcció de les noves infraestructures.

Barcelona, 24 de juliol de 2003

Favb.cat