Tel.: (+34) 93 412 76 00

Davant el desallotjament de Can Ricart

Davant el desallotjament del col·lectiu La Makabra de Can Ricart, la Favb i l’AV del Poblenou volen manifestar, d’una banda, el seu desacord amb la desproporció de les mides policials i la pressió que es va portar a terme contra un col·lectiu que sempre ha apostat per la via pacífica en plantejar les seves reivindicacions. Unes reivindicacions que, recordem, denunciaven la manca d’espais per a la cultura i el circ després de tancar-se un dels pocs locals d’assaig que existia a Barcelona.

L’ocupació de Can Ricart ha sumat elements a aquests fets i ha tornat a posar en primera línia el debat ciutadà sobre el problema de l’habitatge i sobre el futur d’aquest patrimoni fabril. Des de les entitats veïnals i de defensa del patrimoni, volem manifestar la nostra preocupació perquè el desallotjament suposi l’entrada d’excavadores a Can Ricart i la destrucció de patrimoni fabril en un moment en què està en tràmit l’expedient de declaració de Can Ricart com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

No entenem el canvi d’opinió sobtat i radical del jutge just després d’entrevistar-se amb el marquès de Santa Isabel, propietari de Can Ricart, quan abans havia dictaminat que no hi havia raons per tramitar amb urgència el desallotjament. Com tampoc podem entendre les raons que li han portat a argumentar que l’ocupació es va realitzar amb intimidació i violència. I tampoc no sembla casualitat que la decisió es prengui precisament el dia en què l’alcalde Jordi Hereu compleix 100 dies de mandat i en què s’aprova la Llei pel dret a l’Habitatge.

Davant tots aquests fets, la Favb i l’AV del Poblenou convoca a una concentració dissabte 16 de desembre a les les 19 hores a la plaça Sant Jaume per donar suport a la manifestació que han convocat els col·lectius lligats a La Makabra, animant el veïnat a participar-hi.

Barcelona, 14 de desembre de 2006

Favb.cat