Tel.: (+34) 93 412 76 00

Davant la prohibició del Multireferèndum

Davant la prohibició de celebrar el Multireferèndum per part de la Junta Electoral Central, des de la Favb volem considerar el següent:

La Favb en el seu dia ja va emetre un comunicat recolzant la iniciativa del Multireferèndum i cridant al veïnat a participar-hi.

La Favb no veu en la resolució de la Junta Electoral arguments que ens puguin fer canviar de parer. No creiem que aquestes votacions paral·leles puguin influenciar en el vot de les eleccions europees. No és una pràctica gens estranya en una democràcia que dues urnes, per temes diferents, comparteixin taula. I a sobre, en aquest cas, les urnes no compartiran ni tan sols el mateix espai.

La lluita pel sufragi universal i per obtenir quotes de democràcia és ben viva entre nosaltres. Però s’ha sacralitzat una manera determinada d’entendre la democràcia i no entenem que qui parli del dia de la “Festa de la democràcia” pugui impedir que la gent voti sobre altres temes que li interessin.

Ens alegra veure com la ciutadania és activa i vol aprofundir la democràcia, i animem a exercir el dret a vot siguin quines siguin les circumstàncies.

Junta Electoral Central, no hi podem estar d’acord. Som demòcrates.

Barcelona, 22 de maig de 2014

Favb.cat