Tel.: (+34) 93 412 76 00

Davant l’especulació: més expropiacions i exercir el tempteig ja!

Davant la nota feta pública per l’Ajuntament de Barcelona en el sentit que s’han expropiat 10 finques a Ciutat Vella els propietaris de les quals les mantenien en estat de degradació i abandó, la Favb vol manifestar que:

Considerem molt positiva aquesta iniciativa municipal que, tot i que arriba tard, representa un pas endavant que ens augurem tingui continuïtat futura.

Cal que aquest catàleg de finques expropiades s’ampliï incloent aquelles que al llarg dels darrers anys han estat objecte de clares i reiteradament denunciades maniobres especulatives. Els llogaters d’aquestes fiques pateixen encara situacions flagrants d’indefensió i d’abús.

Instem l’Ajuntament que exerceixi aquesta acció decidida vers aquelles finques que estan demanant la declaració de ruïna com a fórmula per tal de fer fora sense indemnització els llogaters i llogateres sense reconèixer el seus drets.

Instem l’Ajuntament que declari a Barcelona zones preferents de tempteig i retracte, en compliment de l’article 164 de la Llei d’Urbanisme, en aquells barris on s’estan produint aquestes maniobres d’expulsió de residents o en els què existeix el perill que aquestes es produeixin.

Barcelona, 8 de març de 2007

Favb.cat