Tel.: (+34) 93 412 76 00

Defensem la qualitat dels centres sanitaris públics

Des de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) donem total suport a les reivindicacions dels usuaris i usuàries i als professionals del CAP Raval Nord-Doctor Lluís Sayé en la seva reivindicació d’un espai que permeti atendre dignament els veïns i veïnes del barri.

El Raval és un barri que té molts equipaments de ciutat: CCCB, CIDOB… i d’altres, com el MACBA, més enfocat a la promoció turística. Tanmateix, i encara  que sembli estrany, no es troba cap espai on poder ubicar un centre d’atenció primària per atendre dignament més de 21.300 usuaris. En un barri amb pocs espais disponibles semblava que finalment se n’havia trobat un per fer aquest equipament, però ara resulta que s’ha descartat perquè el volen destinar a ampliar el MACBA.
Creiem que s’han de prioritzar les necessitats bàsiques de les persones i el seu dret a una atenció sanitària digna per sobre de la promoció del culte a l’art. Aquesta actitud no comporta menystenir l’art, però quan les dues funcions són incompatibles, no hi ha cap dubte quina és l’opció correcta.

Exigim posar per davant tenir les dotacions pertinents perquè el CAP Raval Nord pugui donar servei dignament al veïnat malgrat que això impliqui la no ampliació de les dependències del MACBA.

Demanem a la consellera de Salut i responsable de proporcionar els serveis de salut a tota la població, Alba Vergés, que sigui sensible a aquesta reivindicació i més quan estem parlant del districte de Barcelona amb menys renda i menys esperança de vida de tota la ciutat. Demanem a la resta de membres del Govern català, en especial a la consellera de Cultura, Laura Borràs, i també als responsables municipals que mai ens facin decidir entre Sanitat i Cultura, ja que tothom que tingui una mínima consciència social sabrà què escollir.

No és possible construir cap societat artísticament creativa sobre la negació de les necessitats bàsiques de la seva població.

Volem sanitat pública universal i de qualitat.
Volem més inversió en els centres d’atenció primària.

Barcelona, 23 d’octubre de 2018

Favb.cat