Tel.: (+34) 93 412 76 00

Defensem la sanitat pública a la manifestació del Dia Mundial de la Salut

Tenir salut no depèn únicament de la fortalesa individual. Tots emmalaltim en un moment o altre.

A més de l’atenció sanitària, el 80% de la nostra salut està condicionada per factors que depenen de la societat on vivim. Amb la covid vam comprovar que la nostra salut depèn de la de tots els demès, més enllà de les fronteres.

La tendència actual a tot el món capitalista és obrir el sector sanitari a les iniciatives d’actors amb gran ànim de lucre. Ens indigna que es faci un gran negoci amb l’atenció sanitària finançada amb els diners públics, com passa amb la introducció de la gestió privada amb afany de lucre en la provisió dels serveis sanitaris públics.

En ocasió del Dia Mundial de la Salut, exigim:

-Finançament suficient per a una sanitat pública universal i de qualitat.

-Recursos humans i equipaments d’acord a les necessitats, amb atenció als factors socials determinants de la salut.

-Transparència en l’administració econòmica dels recursos sanitaris públics amb valoració i control ciutadà de les millores en salut.

A Barcelona tenim sis nous CAP pendents de construcció des del Conveni 2008-20015: Barceloneta, Fort Pienc, Raval Nord, La Marina del Prat Vermell, Congrés Indians i Llacuna.

Ara que es licitaran les obres properament, exigim compensar aquest retard amb l’acceleració de la construcció dels altres deu CAP encara pendents: Casc Antic, Gòtic, Sardenya, Casanovas, La Pau, Sagrera, Verneda-La Pau, Poble Sec-Font de la Guatlla, La Clota i Clot.

Les entitats en defensa de la sanitat pública hem convocat una manifestació el 7 d’abril a les 11.30 hores a la plaça d’Urquinaona. Us hi esperem!

Comissió de Salut de la Favb

photo 2024 03 25 17 07 39
Favb.cat