Tel.: (+34) 93 412 76 00

El col·lapse de Barcelona davant esdeveniments massius

Davant la celebració aquest cap de setmana a Barcelona de diferents esdeveniments que han afectat greument la mobilitat i col·lapsat la ciutat, la Favb vol manifestar:

  • El malbaratament de recursos que suposa per la ciutat la promoció d’espectacles clarament insostenibles amb la intenció de vendre una imatge internacional de Barcelona basada en els grans esdeveniments.
  • La manca de previsió de l’Ajuntament, que no va fer prou per animar als ciutadans a triar el transport públic per desplaçar-se als llocs on es preveien les concentracions massives i que tampoc no va reforçar suficientment el transport col·lectiu, donant-se situacions de col·lapse tant a nivell de trànsit privat com entre les persones usuàries del transport públic.
  • Quan es convoquen esdeveniments d’aquesta envergadura i d’iniciativa o esponsorització privada, les despeses del reforçament del transport públic haurien d’anar a càrrec dels propis promotors que se’n beneficien directament.
  • Respecte la creació de la nova pista d’aterratge, la Favb vol saber amb quins diners s’ha finançat i quin ús se li donarà en el futur. No acceptarem que es converteixi en una pista permanent d’aterratge dels helicòpters turístics, que suposen un perill per la ciutadania, causen molèsties i una greu contaminació acústica denunciada reiteradament per diverses entitats.

Barcelona, maig de 2006

Favb.cat