Tel.: (+34) 93 412 76 00

El dret de manifestació, reprimit

La Favb veu amb preocupació la restricció de llibertats que s’està vivint a la ciutat davant la prohibició de l’acampada prevista a la Diagonal de Barcelona, la realització de la qual la Guàrdia Urbana ja va impedir en el dia d’ahir. La protesta és per recordar que, deu anys després de l’acampada per demanar el 0,7% dels pressupostos per a cooperació internacional, la majoria d’administracions no han complert aquest compromís.

No entenem que, amb l’argument d’incomplir una normativa, l’Ajuntament hagi estat tant poc flexible amb una protesta indubtablement carregada de raó.

Preocupen aquests fets ja que dissabte va passar quelcom de semblant, encara que en aquest cas, la protagonista va ser la Policia Nacional, quan diferents col·lectius protestarem davant el centre d’internament de la Verneda, i es va impedir violentament que es tallés el trànsit durant uns minuts.

Demanem als responsables polítics que tenen sota les seves ordres les diferents policies que siguin conscients de la repercussió que poden tenir aquests fets, doncs poden fer perdre la confiança democràtica en les institucions que ens representen.

Des d’aquí fem una crida a recolzar la concentració del 0,7% que hi ha prevista per avui a les 19 hores a la Diagonal, esperant que no es repeteixin els fets abans esmentats que, per descomptat, condemnem.

Barcelona, 20 de desembre de 2004

Favb.cat