Tel.: (+34) 93 412 76 00

El jutge del cas Millet rebutja el recurs de la Favb i manté la fiança de 6.000 euros

El jutge de cas Millet ha rebutjat el recurs de la Favb i manté la fiança de 6.000 per presentar-se com a acusació popular. Ho ha fet amb dos amb dos arguments. El primer és que la Favb representa els interessos col·lectius dels ciutadans de Barcelona, i aquests ja estan de fet representats per les institucions públiques personades en el cas. El segon és que, en tractar-se d’una Federació d’Associacions, se suposa que pot comptar amb recursos suficients per fer front a la fiança.

Discrepem de tots dos arguments. En primer lloc, el paper de la Favb és completament diferent del de les Administracions públiques, doncs respon a un mecanisme de representació diferent. Argumentar que la presència d’institucions públiques ja cobreix la defensa de interessos col·lectius pot comportar que s’acabi dificultant la presència com acusació popular a entitats cíviques sempre que en els processos hi hagi presència d’institucions públiques.

Pressuposar que pel fet de ser una Federació ja es compta en recursos per afrontar aquesta despesa està fora de lloc. La Favb és una institució modesta que representa entitats amb pressupostos irrisoris. Que basa la seva força molt més en l’esforç de les persones que no pas en els recursos econòmics. No sembla acceptable que el sol fet del nom serveixi per determinar quins recursos tenim.

Discrepem de la resolució i hem decidit recorre-la a l’Audiència Provincial en defensa del dret efectiu d’acusació popular.

Barcelona, 25 de març de 2010

Favb.cat