Tel.: (+34) 93 412 76 00

El moviment veïnal, exclòs de la futura Agència de Ciutat Vella

La Favb i la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella denunciem que el Districte exclou el moviment veïnal de la futura Agència de Ciutat Vella pel seu paper en la denúncia de la trama de corrupció que implica funcionaris i càrrecs polítics del Districte.

El passat divendres 17 de desembre el Districte va fer pública la composició de la Comissió Social que ha de definir els objectius, competències i criteris d’actuació de la futura Agència de Ciutat Vella. Des del moviment veïnal denunciem que el Districte ha optat per excloure les associacions de veïns de la futura Comissió Social i considerem que aquesta mesura és fruit del paper actiu de denúncia que des del moviment veïnal estem realitzant en aquests darrers anys arran del cas Palau i de la trama de corrupció de Ciutat Vella encapçalada per l’ex cap de serveis tècnics Heliodoro Lozano i l’enginyer Joaquín Quílez.

L’exclusió del conjunt de les associacions de veïns de la Comissió Social confirma les nostres pitjors sospites sobre la constitució de la futura Agència de Ciutat Vella, un nou organisme opac que emparant-se en una suposada excepcionalitat pretén arrabassar competències polítiques del Districte. Considerem que aquesta exclusió no ha estat gratuïta, en tant el moviment veïnal ha estat sempre present de forma activa en els diferents òrgans de participació, sinó que respon a una estratègia de marginació política fruit del paper actiu de denúncia de les il·legalitats i irregularitats en que han estat implicats càrrecs tècnics i polítics del Districte. Així mateix pensem que l’actual definició de l’Agència constitueix una fugida cap endavant que desvirtua i perverteix el projecte de Pacte per Ciutat Vella ideat originalment per la ex-regidora Itziar Gonzàlez i que partia d’un consens polític i ciutadà que l’actual equip de govern ha trencat amb la creació de forma unilateral de l’Agència de Ciutat Vella.

Barcelona, 19 de desembre de 2010
Favb i Xarxa Veïnal de Ciutat Vella

Favb.cat