Tel.: (+34) 93 412 76 00

El procés participatiu veïnal ‘Fem Rambla’ del Poblenou, un exemple a seguir

Des de la FAVB volem avalar tot el procés participatiu que s’ha dut a terme en el barri del Poblenou entorn de la Rambla d’aquest barri.

Aquest procés que va començar l’abril del 2013 i ha acabat ara, el gener del 2014, ha suposat la mobilització de molts agents del Poblenou, tant d’entitats com de persones a títol individual, de manera inclusiva i transversal, abastant els diversos sectors implicats, veïnatge, comerços, col·lectius amb mobilitat reduïda, infants, etc.

Tot el procés ha estat recolzat per especialistes en metodologia de processos participatius que han conduit el Grup de Treball (grup motor) en la dinàmica assembleària del barri. Les enquestes, les tres jornades de debat i tallers, les set assemblees de barri, la recollida de signatures mostren la capacitat d’un barri i una gent que ha invertit moltes hores de manera directa, constant, entusiasta i no remunerada per tirar endavant aquest procés.

Cal veure amb deteniment el document de conclusions (veure enllaç) per fer-se una idea de la importància d’aquest procés, per donar-se compte del perquè del gran reconeixement que ha tingut per part d’especialistes del món de la participació.
Des de la FAVB valorem el procés participatiu “Fem Rambla” com un precedent i un exemple a seguir.

I com no pot ser d’altra manera, demanem que l’Ajuntament tingui en compte les conclusions del procés en la seva futura actuació en la Rambla del Poblenou.
El Consistori no pot ser indiferent al que ha estat passant. És per això que des de la FAVB demanem que l’alcalde, Xavier Trias, rebi a una representació del Grup de Treball de Fem Rambla, tal com han sol·licitat el 23 de desembre passat.

 

Barcelona, 15 de gener de 2014

Favb.cat