Tel.: (+34) 93 412 76 00

El veïnat de les Corts denuncia que el projecte de l’Espai Barça incompleix la legalitat

VÍDEO EXPLICATIU Davant la Modificació del Pla General Metropolità en relació al projecte de l’Espai Barça que es porta a aprovació provisional al Plenari del proper divendres, des del veïnat de les Corts volem informar a la ciutadania de la nostra profunda decepció per la manca de lideratge i imparcialitat de l’equip de Govern, a la vegada que denunciem la manipulació envers el paper que el veïnat ha jugat en aquest procés, tant per part de l’Ajuntament com de la majoria de partits polítics de l’oposició.

Volem deixar clar que els veïns no hem acceptat el projecte Espai Barça, com falsament es va anunciar el passat dia 12 d’abril en una presentació a la qual no vàrem estar convidats.

Per contra, des del veïnat estem convençuts que existeix una il·legalitat manifesta en la requalificació de sòl d’equipament esportiu a terciari (oficines i hotel), jugant perversament amb el viari i amb les zones verdes públiques ja existents. Un incompliment de la legalitat urbanística vigent que l’Ajuntament ha obviat enfront dels interessos privats del FCB.

La col·laboració del veïnat de les Corts en tot aquest procés ha estat activa i constructiva des del primer moment, en relació al que s’entenia que havia de ser una millora de les condicions de l’entorn urbà del Camp Nou, el campus universitari, el parc sanitari i els teixits residencials.

No estem en contra que el FCB obtingui beneficis, però creiem que un projecte on esperàvem que tots hi guanyaríem (WIN-WIN), s’ha convertit en un projecte on guanya el Club a curt termini i a llarg termini hi perdem els veïns, la ciutat i també el mateix FCB (LOOSE-LOOSE). No és comprensible un projecte que suprimeix els habitatges afectats en sòl d’equipament i utilitza aquest mateix sòl per a la promoció privada d’oficines i hotel, que se situen entre el nou estadi i el palau blaugrana, impedint una bona relació urbanística entre totes dues construccions esportives.

Per tant, demanem la retirada de l’actual proposta i sol·licitem que s’obri un procés negociador, imparcial i amb lideratge públic, on puguem acordar una solució justa, legal i positiva per a totes les parts. I demanem als partits polítics que, com a representants del veïnat, no donin suport al projecte Espai Barça fins que no s’aconsegueixi una solució consensuada.

Barcelona, 25 abril 2018

Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)
Coordinadora Veïns i Veïnes de les Corts (CVLC)
Associació de Veïns i Veïnes de les Corts (AV LES CORTS)
Coordinadora de Veïns i Veïnes de Mejía Lequeríca (CVML)
Associació de Veïns i Veïnes de la Zona Universitària (AV ZONA UNIVERSITÀRIA)
Arquitectes col·laboradors: Daniel Navas, Carles Bàguena, Ferran Navarro, Josep Maria Guillumet.

Favb.cat