Tel.: (+34) 93 412 76 00

Fòrum veïnal de dones: Els barris amb ulls de dona

Les dones som al cor de tots els problemes de la ciutat i del país. Les desigualtats socials han crescut, la pobresa s’ha instal·lat als nostres barris i les conquestes i els drets que consideràvem adquirits són qüestionats i amenaçats constantment.

La degradació del mercat laboral, accelerada per les últimes reformes, afecta especialment les dones en tant que majoritàries en el col·lectiu de treballadors pobres. La destrucció de l’estat del benestar i el desmantellament dels serveis públics recauen sobre les nostres espatlles i seguim sent el centre de totes les violències: des dels crims de gènere fins al tràfic de persones i l’explotació.

Barcelona no serà justa ni democràtica fins que no esdevingui la ciutat de les dones, fins que no es faci sentir amb força el seu anhel d’igualtat. Per dinamitzar tots els espais que ja sostenim i animem, per impulsar totes les lluites socials, democràtiques o mediambientals en què ja som moltes vegades força motriu, necessitem aplegar-nos de nou com a dones conscients, lliures i determinades.

Necessitem prendre la paraula, adonar-nos de la nostra capacitat transformadora, mirar la realitat i somniar la ciutat que volem bastir. Necessitem sobreposar-nos a les dificultats que ens aclaparen i organitzar-nos. És decisiu fer-ho als nostres barris, en l’espai més proper, i serà decisiu fer-ho des de les associacions veïnals, tornant a donar-los força i vitalitat.

L’objectiu del Fòrum Veïnal de Dones que celebrarem els pròxims 5 i 6 de maig al Centre Cultural Teresa Pàmies de Barcelona busca contribuir a una nova embranzida del moviment veïnal i a la seva lluita per la ciutat democràtica des de les capacitats, l’energia i la mirada rebel de les dones. La trobada, a més, és el començament d’un projecte ambiciós que busca sumar més agents a la lluita per la igualtat a la ciutat.

Programa:
Divendres 5 de maig. De 19:00 a 21:00 hores

-Performance del col·lectiu L’Artèria
-Presentació del Fòrum
-Descripció i organització dels tallers
-Conferència d‘Isabel Segura
-Actuació de la Coral de dones de la Flor de Maig

Dissabte 6 de maig. De 9:30 a 13:45 hores

-Acreditacions

-Inici dels tallers:
Cuidem el nostre cos
Economia de la vida
Cuidem el nostre barri
Cuidem la nostra ciutat

-Plenari i conclusions
-Cloenda
-Donatge a Teresa Pàmies

En aquest enllaç us podeu inscriure.

Favb.cat