Tel.: (+34) 93 412 76 00

Huertas Claveria, amic, company, veí

Profundament commogudes i commoguts per la sobtada mort de Josep Maria Huertas, volem fer un recordatori i un homenatge públic a les diverses facetes de la seva persona en relació al moviment veïnal barceloní.

Fundador de l’Associació de Veïns de Poblenou, seria difícil trobar una associació de veïns que no hagi comptat amb el seu assessorament i la seva presència intervenint o moderant un acte, obrint una festa major o investigant en la història d’aquest o d’aquell barri, unes investigacions que han servit de base i de referent a nombroses reivindicacions veïnals.

Aquests dies sentirem repetir de Huertas Claveria que ha estat mestre de periodistes, per a nosaltres ha estat això i molt més. Exponent clau d’una generació del “periodisme de local” que va crear un model malauradament en retrocés, periodistes que tenien un coneixement dels barris i de les seves lluites i una sensibilitats per dur-les i defensar-les a les redaccions.

Va ser impulsor i creador de la premsa de barri i des de Carrer hem comptat sempre amb el seu assessorament, la seva col·laboració i sobre tot amb la seva complicitat. Defensor de la llibertat d’expressió ja abans de que en fos víctima directa de la repressió i la coherència li costés la presó, el darrer número de Carrer, el numero 100, compta amb dos articles seus significatius d’aquest tarannà compromès.
Per tot això Josep Maria Huertas ha estat l’amic que enyorarem, el company que ens seguirà esperonant en l’absència i sobre tot un veí model d’exercici valent, crític i actiu de la ciutadania.

Carrer i la Favb seguirem aquest exemple en la seva memòria.

Barcelona, Març de 2007

Favb.cat