Tel.: (+34) 93 412 76 00

Joan Balañach ens deixa orfes

La tristor s’ha apoderat de nosaltres sobtadament. En Joan Balañach, company entranyable, tan ferm en els principis com tendre en la manera de fer, ha mort, discret. Tal com era ell.

Els companys i companyes de la Favb, de la qual n’era el vicepresident, no ens sabem avenir. Els moviments socials als quals estava entregat es posen de dol i la ciutat de Barcelona trobarà a faltar el seu batec.

Membre de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sagrada Família, al districte de l’Eixample on va ser present en moltes de les reivindicacions del Barri com la fabrica Myrurgia
Administratiu jubilat i sindicalista fou vicepresident segon de la Favb en la que va ser referent en temes d’habitatge, espai públic i turisme.
Va representar a la Favb en espais com el Pacte Nacional de l’Habitatge, la comissió de seguiment d’obres d’ADIF, en les actuacions de la Plaça de les Glories i el Memorial Democràtic, així com a les cooperatives veïnals d’habitatge, Solucions i la Plataforma per un Habitatge Digne.
Va ser vicepresident del Consell de Turisme i Ciutat i va treballar constantment per l’encaix del turisme en la Ciutat.
Va lluitar pel dret a l’habitatge incorporant a aquesta reivindicació les diferents visions i sensibilitats dels moviments socials, va coordinar la campanya Barcelona no està en venda.
La qualitat del espai públic va ser una altre vessant de la seva activitat exigint que fos accessible per a tots els ciutadans i ciutadanes sense excepció.

Favb.cat