Tel.: (+34) 93 412 76 00

La Favb avala que un menor de 10 anys va resultar ferit en les càrregues policials del 18 de març

Davant les diferents informacions periodístiques i el posicionament de determinats sindicats dels Mossos d’Esquadra afirmant o suggerint que “és absolutament fals” que un menor de 10 anys resultés contusionat com a conseqüència de les càrregues policials produïdes el passat dimecres, la Favb ha decidit remetre el part mèdic que així ho determina amb la voluntat de posar punt i final a aquesta falsa polèmica.

A.B., menor de 10 anys, va resultat contusionat en el decurs d’una càrrega gratuïta contra un petit grup de veïns i periodistes (on hi havia tres menors), on la mare va rebre també un cop de porra. Tot just abans, els veïns havien reprovat l’actitud policial davant la càrrega injustificada contra quatre persones que pujaven per la Via Laietana.

El menor va ser atès a les 22:45 en una ambulància medicalitzada que acompanyava el dispositiu policial per una contusió a la barbeta. El part mèdic certifica que el motiu d’alerta és una contusió, que és detectada en l’exploració física. L’origen de la lesió és conseqüència directa de la càrrega policial injustificada que es va produir, sense que es pugui determinar el fet concret que la va produir. I la lesió del menor, una prova més del despropòsit viscut a la nostra ciutat el 18 de març.

La Favb va reunir-se amb la família dijous 19 de març i va decidir donar suport a la seva denúncia. Tanmateix, la Favb ja va emetre un comunicat conjunt amb la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats, SOS-Racisme, l’Observatori DESC, Justícia i Pau, el Grup de Periodistes Ramon Barnils i l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona on exigia una investigació profunda, la depuració de responsabilitats i el reforç dels mecanismes de mediació, negociació i diàleg.

Referències

  • En declaracions a RAC1, el matí de dijous 19 de març, el portaveu del Sindicat Mossos d’Esquadra-CCOO, Toni Lara, va afirmar taxatiu que “és totalment fals que un menor resultés contusionat. El menor va ser atès per una ambulància que estava seguint la manifestació i el que tenia el nen era un atac de por, perquè la persona que hi havia al seu costat sí que va rebre algun impacte de defensa de Mossos. I el nen es va posar a plorar i tothom es pensava que havia rebut ell, i això és totalment fals”.
  • En l’article publicat “Els Mossos s’auto exculpen en un informe d’algunes de les agressions” a El Periódico d’ahir, la periodista Mayka Navarro informa que el director del 061 nega que hi hagi un menor contusionat.

Barcelona, 24 de març de 2009

Favb.cat