Tel.: (+34) 93 412 76 00

La Favb continua treballant amb els barris per una ciutat més justa i solidària

La Junta de la Favb, en sessió celebrada el dia 27 de juliol, i en acceptar la dimissió presentada pel president Lluís Rabell, ha acordat cobrir les vacants segons el que marquen els Estatuts de l’entitat.

Així, la presidència queda assumida per la fins ara vicepresidenta primera, Ana Menéndez, i passen a ocupar la vicepresidència primera Joan Maria Soler i la vicepresidència segona Albert Recio.

Com és ja sabut, el motiu de la dimissió del nostre president ha estat el de concórrer com a candidat a les eleccions a la Generalitat de Catalunya del proper 27 de setembre. Lluís Rabell ha estat fins darrera hora un president dedicat intensament a la Favb, que amb el seu compromís personal i la seva capacitat de treball, ha col·locat l’entitat en primer pla de l’actualitat de la nostra ciutat. Cap en fora, ha sabut generar importants consensos amb altres entitats i a nivell intern ha generat un molt bon clima de treball. Sentim la seva marxa però entenem les raons que li han fet prendre la decisió de passar de l’activisme veïnal al polític, i li desitgem molt bona sort en la seva aposta.

Ana Menéndez assumeix la presidència de la Favb. La junta en ple ha ratificat la decisió i li ha ofert tot el suport per mantenir la intensa activitat de l’entitat en els mesos propers, fins a la celebració d’una propera assemblea. Ana Menéndez és membre de l’AVV de la Satalia, amb una llarga trajectòria de treball veïnal. Des de 2011 forma part de la junta de la Favb, treballant especialment en la vocalia de Medi Ambient. A la darrera assemblea, celebrada el passat mes de març, va ésser elegida vicepresidenta primera.

Una vegada més, des de la Junta de l’entitat reafirmem la total independència de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona respecte les diferents forces polítiques i expressem la nostra voluntat de continuar treballant amb els barris per aconseguir una ciutat més justa i solidària. Recordem que les associacions de la Favb treballen pel foment de la participació ciutadana en el projecte de ciutat, amb capacitat de proposta i no només de crítica.

Seguirem endavant amb les reivindicacions en relació als serveis públics bàsics d’educació, salut, transport i habitatge i amb la voluntat d’activar nous fronts que atreguin jovent per regenerar les associacions veïnals, com ara la millora de la qualitat de l’aire i l’aigua, la igualtat de gènere, les noves formes d’organització del treball i del temps, la conciliació laboral o l’economia solidària, esdevenint futures reivindicacions recurrents per assolir una substancial millora de la qualitat de vida urbana de la nostra ciutat.

La Junta de la Favb

Barcelona, 28 de juliol de 2015

 

Favb.cat