Tel.: (+34) 93 412 76 00

La Favb, contra el cobrament d’entrada al Parc Güell

Davant la informació apareguda a diferents mitjans de comunicació segons la qual la Favb hauria donat suport a la proposta municipal de tancar i cobrar entrada a la zona monumental del Parc Güell, volem manifestar:

  • Que la Favb ha expressat, conjuntament amb les entitats veïnals signants del Manifest presentat el passat mes d’octubre, la seva oposició al cobrament d’una entrada que considerem que acabarà trencant el caràcter de parc públic.
  • Que la voluntat expressada per l’Ajuntament de diferenciar entre veïns i turistes és poc concreta i està oberta a problemes de diversa mena (legals, de gestió, etc.), i que no es pot considerar una proposta en ferm que es pugui valorar.
  • Que la proposta de cobrar entrada no resol, a més, tots els problemes d’aglomeració que genera l’allau de turistes al propi parc i als barris veïns.
  • Que estem disposats a treballar per trobar una solució als problemes del parc, que exigeixen considerar tant una regulació intel·ligent dels fluxos com una resposta a la resta de problemes que sempre hem plantejat, però considerem que imposar d’entrada el pagament, és començar la casa per la teulada.

Barcelona, 7 de juny de 2012

Favb.cat