Tel.: (+34) 93 412 76 00

La Favb davant l’anunci d’una possible inversió municipal en el Circuit de Catalunya

La noticia publicada a La Vanguardia del 16 de maig segons la qual l’Ajuntament de Barcelona està negociant l’aportació de 5 milions anuals d’euros al Circuit de Catalunya, resulta sorprenent i preocupant.

En un moment on les Administracions no paren d’aprovar retallades de tota mena i de fer lloances a l’austeritat, és incomprensible que es dediquin tants milions a promoure una activitat que ni des del punt de vista social ni ambiental és justificable. Només es pot entendre des d’una voluntat de “figurar” que casa poc amb les demandes d’austeritat i el patiment social que afecta gran part de la ciutadania.

La noticia és encara més insultant quan s’acaben de fer públiques les subvencions que rep el teixit social de la ciutat, aquell que treballa de forma desinteressada i altruista per mantenir la vida social. Hem pogut constatar que s’han produït retallades substancials de dotacions ja de per si molt reduïdes (en molts casos estaven congelades des de 1992). Unes retallades que resulten tant i més punyents quan estem cansats de sentir per part del Consistori que és aquest teixit social un element bàsic per evitar que la crisi econòmica esdevingui en verdadera catàstrofe social. Una situació molt més agreujada amb la decisió presa per la Generalitat de suspensió dels concursos de subvencions a les entitats, previ a l’aplicació d’importants retallades en el seu import. No té sentit ni moralitat posar en perill el teixit associatiu i finançar al mateix temps una activitat ostentosa i perillosa com la Fórmula 1 i les curses de motos i oblidar que és precisament l’alta velocitat que promouen aquestes activitats una de les principals causes de mortalitat juvenil.

L’alcalde de Barcelona ha insistit en presentar-se com l’alcalde de les persones, però amb aquestes polítiques el que fa és un menyspreu a les persones i guanyar-se l’apel·latiu de “l’alcalde dels autos”. És també impresentable el paper del Partit Popular, que no ha parat de denunciar les ajudes a les entitats (que en la majoria de casos depenen de manera crucial del treball voluntari), mentre que ara dóna suport al finançament del circuit de Montmeló. Potser el que es vol és debilitar l’activitat social i promoure un model social basat en súbdits entretinguts amb espectacles de interès dubtós.

Demanem que es retiri aquesta proposta. Que es justifiquin i es discuteixin públicament les prioritats de despesa i que es portin a terme polítiques conseqüents en la defensa de la ciutadania i el teixit social.

Barcelona, 18 de maig de 2012

Favb.cat