Tel.: (+34) 93 412 76 00

La Favb demana claredat en les inversions municipals

Diversos mitjans de comunicació estan informant aquests dies de possibles retallades d’inversions i despeses municipals en el període 2018-2019. Es tractaria, segons aquestes informacions, d’aturades substancials en diferents projectes que tenen una enorme importància per als barris de la ciutat.

Venim d’un llarg període de retallades i endarreriment d’inversions i la confirmació aquesta informació suposaria un greu incompliment dels compromisos amb la ciutat. Aquestes notícies se sostenen en informacions filtrades per l’oposició i desmentits indefinits per part de representants de l’equip de Govern, cosa que genera confusió i incertesa.

Per tot això, creiem que és urgent:

-Que l’equip de Govern ofereixi una informació detallada i raonada de l’estat dels projectes pendents, que permeti conèixer quina és la situació real.

-Que presenti una explicació detallada dels nivells de despesa i ingressos que permetin aclarir, si fos el cas, les raons dels problemes de finançament.

-Que aquestes accions es facin amb la urgència que requereix la situació, ja que la incertesa només fa que acréixer els rumors.

-Que se celebrin sessions informatives als districtes que permetin analitzar el grau de compliment dels plans d’inversió municipal.

Fa massa temps que als barris estem lluitant per tirar endavant temes endarrerits. Des de 2010 moltes coses han quedat aparcades o retardades. I ara que comptàvem amb una certa recuperació dels projectes, no podem acceptar que es parli de “reprogramació” sense discutir seriosament la viabilitat dels projectes. La ciutat té un deute amb molts barris i ha de fer tots els esforços possibles per saldar-ho.

Barcelona, 16 de juliol de 2018

Favb.cat