Tel.: (+34) 93 412 76 00

La Favb exigeix responsabilitats pel cas Vilaró

La Favb vol manifestar el seu malestar davant la notícia publicada avui pels diaris El Mundo i Vilaweb en relació a la causa de les ferides que va patir el senyor Xavier Vilaró, Cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, i les contradiccions que s’han anat produint a les successives compareixences dels responsables polítics de l’Ajuntament de Barcelona respecte de les circumstàncies i les causes de les ferides del sr. Vilaró.

No és propi d’un ajuntament democràtic el menyspreu al dret a la informació amb que s’ha dut a terme el tractament d’aquest incident. La ciutadania té dret a saber allò que fa a les situacions que impliquen servidors públics i més quan aquests tenen responsabilitats sobre la seguretat col·lectiva, com és el cas del Cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Exigim una compareixença urgent de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per tal de donar compte de tots els fets relacionats amb el denominat “cas Vilaró”. Demanem que s’obri una investigació duta a terme per tercers neutrals i que es depurin les responsabilitats personals i sobre tot polítiques a les que aquest afer pugui donar lloc.

Barcelona, 13 de juliol de 2008

Favb.cat