Tel.: (+34) 93 412 76 00

Nou desallotjament a la Barceloneta

Aquest matí s’ha desallotjat l’edifici del Passeig Joan de Borbó, okupat durant gairebé tres anys pel col·lectiu Miles de Viviendas. L’okupació d’aquest edifici ha tingut la virtut de fer visible un espai que duia 11 anys buit i oblidat per les institucions. Juntament amb la resta d’entitats del barri, aquest col·lectiu ha posat l’accent en l’especulació i la inaccessibilitat creixent de les persones del barri a un habitatge digne quan el preu dels habitatges ja està superant els 6.000 € el metre quadrat en un barri popular.

Aquesta antiga caserna de la guàrdia civil, ara en propietat de Port 2000, va ser històricament reivindicada pel barri com un equipament. Ara que sembla imminent l’enderroc donem ple suport a la reivindicació de l’Associació de Veïns de la Barceloneta en el sentit que aquest espai estigui destinat a les entitats del barri. Per tant, exigim de l’Ajuntament que insti el Port 2000 a dur a terme aquesta cessió a la ciutat.
Cal recordar que el ric teixit associatiu de la Barceloneta està molt mancat de locals adequats. Un exemple vergonyós és el del Club d’Escacs Barceloneta, recentment expulsat de la seva seu històrica i que, malgrat el seu arrelament al barri i el seu prestigi en el sector, veu greument compromesa la seva supervivència si no compta amb un espai adequat per a les seves activitats.

A la Barceloneta, on tothom reconeix que hi ha una emergència social respecte de les persones d’edat avançada i mobilitat reduïda, persones que viuen en pisos sense ascensor, el fet que hi hagi edificis de titularitat pública actualment buits representa un fet inacceptable. Hi ha acord entre les entitats del barri que l’edifici del Passeig Joan de Borbó, actualment propietat de l’Obra Social de la Marina i per tant del Ministeri de Treball, ha de tenir un ús social immediat. A les portes d’un estiu que es presenta calorós, és immoral permetre aquestes situacions d’emergència i que un edifici públic i amb ascensors estigui buit, tal i com venim denunciant des de fa anys.

Barcelona, maig de 2007

Favb.cat