Tel.: (+34) 93 412 76 00

Pista de gel: l’Ajuntament aconsegueix concentrar en un sol projecte tots els despropòsits

Un cop més, durant les festes nadalenques l’espai públic de la plaça de Catalunya estarà ocupat per una pista de gel. Des de la Favb sempre havíem criticat la inconveniència d’aquesta instal·lació destinada a promoure el consum, per la despesa energètica i l’impacte sobre el medi ambient que suposava. Sobretot quan aquesta iniciativa era defensada a capa i espasa per l’administració municipal, incidint en la utilització mercantil i privada de l’espai públic.

Enguany, però, la comissió de Govern ha decidit que prop de 250.000 euros recaptats de la taxa turística contribuiran al finançament d’aquesta instal·lació, amb la finalitat expressa de promoure el projecte dels Jocs d’Hivern de 2026.

Des de la Favb critiquem un projecte que s’inscriu en la dinàmica dels esdeveniments artificiosos que sempre han comportat efectes de “bombolla” sobre el territori. Considerem que la taxa turística ha de tenir com a finalitat compensar els efectes que té sobre la ciutat i els barris la càrrega de visitants que suporten. Altres ciutats europees, com ara París, entenen que la taxa turística ha de contribuir al finançament de serveis públics, com ara el transport.

Des de la Favb demanem que l’Ajuntament es faci enrere en aquesta decisió i que replantegi la utilització de la taxa turística en benefici de la ciutat i no de la promoció del negoci turístic.

Barcelona, 13 de novembre de 2014

Favb.cat