Tel.: (+34) 93 412 76 00

Posició davant el tramvia

El brutal atemptat terrorista de dijous 11 de març a Madrid ha endarrerit aquest comunicat de premsa. Tots i totes hem estat colpits i plens de dolor, solidaritat i indignació.

Representants de les entitats: Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet, Federació d’Associacions de Veïns de Sant Adrià de Besòs, Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, Plataforma en Defensa de la Rambla Nova del Poblenou, Plataforma Cívica pel Cobriment de la Gran Via, les AVV barcelonines de Poblenou, Avinguda de Xile, Les Corts, Racó de les Corts, Sant Martí de Provençals, Pubilla Cases (l’Hospitalet) i Sant Joan Baptista (Sant Adrià), reunides a la Favb de Barcelona el dimecres 10 de març hem acordat:

  • No qüestionar l’existència del tramvia com a modalitat de transport, malgrat estar gestionat per empreses privades. El considerem un complement al transport públic existent que hauria de servir, a part d’incrementar el servei, per guanyar espai al transport privat.
  • Posar de manifest que a la pràctica no s’han tingut en compte les opinions de les entitats veïnals sobre el seu traçat i que planen seriosos dubtes sobre la bona qualitat de les seves instal·lacions.
  • Aquesta poca participació preocupa els veïns del Poblenou, Sant Adrià i Badalona pel traçat; als de Collblanc pel soroll i les vibracions; i als de Pubilla Cases pels cables d’alta tensió. Alguns d’aquests problemes condicionen altres obres que s’estan duent a terme, com ara el cobriment de la Gran Via.

Tot això ens porta a demanar una reunió urgent amb els responsables de l’ATM i el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques Joaquim Nadal, per resoldre aquests problemes comptant amb la nostra participació i propostes.
Deixem la porta oberta a altres entitats veïnals que també estan afectades i preocupades pel tema.

Barcelona 15 de març de 2004

Favb.cat