Tel.: (+34) 93 412 76 00

Preocupació pel desallotjament d’El Palomar

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona veu amb preocupació el sistemàtic desallotjament de cases i centres ocupats a la ciutat de Barcelona. Els barris de Gràcia, Clot, Ciutat Vella i Sant Andreu, han estat escenaris on s’ha actuat o a on es pensa actuar últimament.

Pel proper dimecres 27 de febrer hi ha previst el desallotjament de l’emblemàtic centre ‘El Palomar’ al barri de Sant Andreu.

En motiu d’aquesta comunicació, el dissabte 23, a Sant Andreu, centenars de persones i representants d’entitats veïnals, entre elles la Favb, i col·lectius del barri, mostraren pacíficament el seu rebuig en aquest avís de desallotjament.

Aquest suport indica que hi ha una identificació de les entitats i veïns del barri amb els plantejaments i activitats que es desenvolupen en el ‘Palomar’.

La denúncia de manca d’habitatge assequible a la ciutat de Barcelona és una constant que la Favb ha manifestat en moltes ocasions. El moviment okupa concreta aquesta denúncia en l’ocupació de locals i habitatges buits, i en una manera alternativa de viure.

Demanem que l’Ajuntament obri vies de diàleg per afrontar aquest problema amb idees imaginatives i faci viable el dret a l’habitatge donant funció social als locals buits.

Barcelona, 26 de febrer de 2002

Favb.cat