Tel.: (+34) 93 412 76 00

Preocupació pels vols turístics

Des de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona veiem amb preocupació la notícia, que hem conegut a través de la premsa, referent a l’inici de vols turístics per la ciutat de Barcelona.

No entenem que per ensenyar la nostra ciutat tinguem que suportar els riscs que comporta sobrevolar-la un i altre cop. Tot i que es faci des de 500 metres d’alçada i amb aparells de dues turbines, només cal fer un petit càlcul per tal d’adonar-se de la quantitat de viatges que es poden arribar a fer en un sol dia i per tant del risc que es corre, doncs no podem oblidar que al peu d’on passaran aquests helicòpters hi viuen persones.

D’altra banda, reconeixem l’esforç que està fent la ciutat i el seu consistori, per tal de reduir els sorolls, ara bé aquesta activitat que s’ha posat en marxa introdueix una nova font de soroll i de molèsties que s’ha d’afegir a la dels vols que es duen a terme per a necessitats sanitàries o socials.

També volem puntualitzar que els vols que es fan a les ciutats de New York, Toronto, París i Londres, no sobrevolen les cases de la ciutat, per tant no són vols com els que es fan a Barcelona i concretament, sobre punts d’interès com; el Camp del Barça, la Sagrada Família, les torres Mapfre i Hotel Arts, Vila Olímpica, Diagonal Mar, Parc Güell, Tibidabo, etc., una bona mostra de zones on hi ha població vivint i que no tenen cap necessitat de corre cap risc per tal que d’altres intentin gaudir d’una bona vista, que també la poden tenir des del mar o bé des del curs dels rius.

Tampoc podem oblidar que també serà dificultós poder controlar aquestes aeronaus, en tant si a més de fer les rutes esmentades, fan parades a l’aire, (ja tenim altres experiències on aquest extrem ja es va produir) i el problema és: Qui controla tot això? Respectaran l’alçada? Preguntes aparentment senzilles però amb una resposta gens fàcil i que ens han de fer pensar que no podem abocar-nos només per la vessant turística, aquí hi ha un component primordial, las persones que viuen a la nostra ciutat, és clar.

Per tant demanem que l’Ajuntament reconsideri el què i el com d’aquesta nova activitat de turisme, certament molesta i perillosa per a la nostra ciutadania i que entenem es pot evitar.

Barcelona, 29 de juliol de 2004

Favb.cat