Tel.: (+34) 93 412 76 00

Resposta a les declaracions de Joan Clos a ‘El Periódico’

En les declaracions fetes per l’alcalde Joan Clos en una entrevista publicada a El Periódico en el dia d’avui i que fan referència a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb), volem manifestar:

Lamentar el desconeixement que l’alcalde té de la Favb, possiblement fruit de que en sis anys sols ens hem vist amb ell 5 vegades en reunions pròpiament de treball. Amb altres regidors hem tingut trobades més assídues per tractar temes Urbanístics, d’Habitatge, de Participació, d’Ensenyament, de l’àrea de Manteniment i Serveis i de Serveis Socials.

Malgrat que haguéssim volgut que les relacions fossin més fluides, hem signat el Pacte per la Mobilitat, el de Neteja, el de Violència de Gènere i tres Convenis Marc per construir habitatge en règim cooperatiu, a part de formar part de diferents Consells Municipals de Benestar Social.

No és cert que a la Favb haguem donat sempre suport a plataformes que defensin interessos particulars. Des de la nostra autonomia, volem deixar constància que en cada moment hem pres la decisió que hem cregut més oportuna encara que en alguns casos no haguem coincidit amb l’Ajuntament o amb els mateixos veïns. En qualsevol cas constatem que les associacions de veïns i la mateixa Favb fem de mediadors de conflictes perquè es resolguin els problemes que els han originat i que moltes vegades han estat motivats inicialment per la manca de diàleg de l’Ajuntament.

La nostra acció està basada en fomentar la convivència i defensar els interessos dels veïns i veïnes sobretot anivellant les desigualtats que hi ha encara entre molts barris de la ciutat. Des de la coordinació i el treball en conjunt intentem donar uns resposta global tot respectant l’autonomia de cada associació de veïns o plataforma veïnal.

Finalment volem manifestar la nostra voluntat de treballar conjuntament amb l’Ajuntament respectant la llibertat de cadascú i per tant assumint també la responsabilitat que correspongui.

Barcelona, 23 de maig de 2003

Favb.cat