Tel.: (+34) 93 412 76 00

Retirada de les tropes de l’Iraq

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona es congratula per la decisió de donar l’ordre de retirada de les tropes de l’Iraq presa pel nou president del govern de l’Estat, José Luis Rodríguez Zapatero. Fets com aquest ajuden a fer més creïble la política i els que ens representen a les administracions.

Pensem que els ciutadans i ciutadanes que tant vàrem lluitar per evitar aquesta guerra sagnant i il·legal ens hem de felicitar perquè el nostre país es retiri, malauradament tard, del grup que promou l’ocupació de l’Iraq. Una ocupació per la qual tots plegats, ells i nosaltres, hem hagut de pagar un preu massa elevat.

La ciutadania que després del 13 i el 14 de març va recuperar la confiança en la seva pròpia força i protagonisme té ara el repte de continuar lluitant per la consolidació d’una cultura de pau i de solidaritat entre els pobles. Seguirem treballant amb la resta de moviments socials per tal que des d’aquesta perspectiva es desactivin els conflictes als que ens condueixen els governs en base a la cobdícia, mirant-nos amb una preocupació especial els darrers fets que afecten el poble palestí. Ens calen noves relacions entre els països basades en la justícia i l’equitat i no en l’ús prepotent de la força.

Barcelona, 19 d’abril de 2004

Favb.cat