Tel.: (+34) 93 412 76 00

Reunió de la Favb amb l’alcalde amb motiu del PAM

Dilluns dia 22 la Favb va mantenir una reunió de treball amb l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, amb el regidor i primer tinent d’alcalde, Carles Martí i amb el comissionat de participació, Ramon Nicolau.

La reunió, amb el format d’una junta ampliada, tenia com a finalitat comunicar el procés que la nostra entitat està seguint en l’elaboració de propostes al PAM 2008-2011.

En aquest procés, en què s’han fet diverses reunions amb les entitats veïnals associades i s’ha demanat assessorament i participació a persones expertes de diversos àmbits i a membres de moviments socials, s’han recollit ja prop de 200 propostes. Llegir més>
Aquestes propostes giren a l’entorn d’uns eixos que representen preocupacions comunes al conjunt de la ciutadania i que creiem que hauran de ser claus en les polítiques a aplicar a la ciutat:

  • Polítiques d’habitatge que donin resposta real a les necessitats i compliment del Pla Nacional de l’Habitatge, anant fins i tot més enllà de les previsions del mateix, ja que a Barcelona hi ha una situació d’emergència en aquest terreny.
  • Un pla d’equipaments que reservi el 100% dels terrenys dedicats a aquesta finalitat a equipaments i que garanteixi que Barcelona no perd ni un metre quadrat d’equipaments en el futur.
  • Una ciutat que faci compatible la vida quotidiana de les persones que hi viuen en ella amb l’oferta turística i que no sacrifiqui les persones residents per l’èxit econòmic d’uns sectors molt determinats.
  • L’impuls d’una ciutat més compromesa amb la preservació del medi ambient i on la ciutadania no estigui segrestada per les companyies que controlen els diversos monopolis energètics i de transports.
  • Una ciutat que promogui la cohesió social i l’atenció a les persones i els col·lectius vulnerables, i que ho faci no des de lleis repressives sinó des de l’increment de les accions socials en tots els aspectes.

Hem demanat diverses vegades que el procés del PAM i dels PADs dels districtes s’allargui fins al febrer. Per a nosaltres és cabdal que les entitats tinguin la possibilitat de treballar de forma participativa aquests documents i propostes.

La Favb, al desembre i en tot cas abans de l’Audiència Pública preceptiva, es compromet a fer públiques les propostes claus per a la ciutat un cop treballades i consensuades amb el conjunt de les nostres entitats i amb la resta del teixit associatiu i de moviments socials.

Barcelona, 22 d’octubre de 2007

Favb.cat