Tel.: (+34) 93 412 76 00

Rotunda oposició a l’acord per a la requalificació del Miniestadi

La Coordinadora d’AAVV i Entitats de les Corts, recolzada per la Favb, manifesta la seva rotunda oposició al pacte promogut per l’alcalde Jordi Hereu (PSC), Xavier Trias (CiU) i Jordi Portabella (ERC), per dur a terme la requalificació del Miniestadi.

Rebutgem que s’hagi pres un acord que afecta àmpliament la ciutat i en concret al districte de les Corts sense haver escoltat les entitats veïnals. La Coordinadora no ha estat rebuda en cap moment per l’Alcalde.

Rebutgem la compensació dels terrenys d’equipaments a Montcada i Reixac. És del tot irracional, insostenible i del tot pervers permetre que els ciutadans de Barcelona s’hagin de desplaçar molts quilòmetres per anar a l’escola, a la biblioteca, al metge o al centre de dia perquè els nostres polítics autoritzen fer pisos allà on hi haurien d’haver aquests equipaments.

Alhora estem fermament convençuts, i la llei així ho mana, que no es poden edificar habitatges en zona d’equipaments.

“Quan un equipament no sigui necessari i el sòl no s’afecti a un altre tipus d’equipament comunitari, el sòl esmentat haurà de ser destinat a parc o jardí públic” això és el que mana el Pla General Metropolità (PGM), la Carta Municipal de Barcelona i la Llei d’Urbanisme de Catalunya – que són els documents que regulen allò què es pot fer amb els terrenys qualificats com a equipaments, especialment els EQUIPAMENTS ESPORTIUS.

Així ho mana la llei que protegeix les escoles, les zones esportives i la reserva de sòl per a equipaments de la insaciable voracitat dels especuladors immobiliaris.

Pensem que l’acord signat pel PSC, CiU i ERC que elimina 78.000m2 de sòl qualificat com a equipaments a la ciutat de Barcelona, representa una actuació manifestament especulativa , un “PELOTAZO”, a favor d’una entitat privada i en contra dels interessos dels barcelonins.

Estem segurs que el govern d’aquesta ciutat, que és el que representa els veïns per delegació de vot, no està legitimat per prendre decisions que hipotequin el futur de la qualitat de vida dels ciutadans de Barcelona.

Hi som a temps, només hi ha pactes i per tant la ciutadania ha d’actuar i unir-se per acabar amb aquesta política de malvendre el patrimoni de la ciutat.

Barcelona, 29 de juliol 2009

Favb.cat