Tel.: (+34) 93 412 76 00

Se suspèn l’activitat lúdica privada al parc del Turó de la Peira

Ahir a la nit vam saber que finalment s’ha decidit suspendre la realització d’una activitat lúdica privada al Parc del Turó durant les festes de Nadal. Considerem que és una bona notícia que dona la raó a les demandes del moviment veïnal.

Hi havia suficients arguments per no realitzar aquest espectacle: la privatització d’un parc públic especialment necessari en el moment actual, l’impacte ambiental en el parc i el seu entorn o la concentració de persones en un dels barris més afectats per la pandèmia. Cadascun d’ells tenia prou pes per si sol.

Celebrem que finalment la qüestió s’hagi replantejat i s’hagin tingut en compte les nostres reflexions. Rectificar és de savis i sempre resulta l’opció més intel·ligent quan hi ha moltes raons per fer-ho.

Creiem, però, que queden algunes qüestions pendents per a les quals demanem explicacions:

Que s’informi clarament del contracte/conveni en què es basava el projecte i que es garanteixi que tota l’actuació no ha tingut cap cost per a la ciutat. En moments de retallades pressupostàries no ens poden permetre despeses inútils de cap mena.

Que es valori el possible impacte ambiental de les actuacions ja realitzades al parc i, si és el cas, es facin les actuacions pertinents per refer possibles desperfectes.

Que l’Ajuntament incorpori en el seu pla d’actuació la negativa a tancar parcs per realitzar activitats privades.

Que es posi en marxa la taula promesa per estudiar les reformes que necessita el parc mitjançant un procés participatiu real.
Barcelona, 5 de novembre de 2020

Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb)
Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris
AV Turó de la Peira
AV de Can Peguera
AV d’Horta

Favb.cat