Tel.: (+34) 93 412 76 00

Sobre la trobada dels caps europeus el març a Barcelona

El clima alarmista que s’està creant per la trobada de caps d’Estat europeus a Barcelona pot generar efectes contraris dels pretesos. La profusió de detalls que la policia està donant per evitar possible incidents ens mostren una ciutat completament ocupada i que limitarà les nostres llibertats personals i col·lectives.

La ciutadania de Barcelona ha demostrat en moltes ocasions la seva maduresa cívica, separant els actes violents, aïllats i minoritaris, de les manifestacions organitzades pacíficament. Per altra banda, el comportament de la mateixa policia ha estat qüestionat recentment malgrat les decisions judicials que s’han pres.

Aquestes consideracions ens porten a oposant-se a les mesures anunciades per la policia de tancar les universitats, bloquejar l’accés a la Diagonal i suspendre la lliure circulació de persones, entre d’altres.

Barcelona, que s’està preparant per al Fòrum 2004, no es pot permetre donar una imatge contrària als valors que vol debatre de pau, diversitat i sostenibilitat.

Les associacions de veïns, juntament amb altres organitzacions i moviments socials, estem per una Europa on prevalguin els drets de les persones per sobre dels interessos econòmics. Per això estem treballant per crear les condicions on un altre món sigui possible i manifestar als governs respectius que ho tinguin ben present.

Barcelona, 25 de gener de 2002

Favb.cat