Tel.: (+34) 93 412 76 00

Una altra persona mor al Poblenou

L’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou i la Favb lamentem profundament el greu accident que el divendres va ocórrer al carrer Llacuna amb conseqüència mortal per a una veïna del barri. Vagi per endavant el nostre condol i solidaritat per al seus familiars.

Aquest fet ens preocupa molt, donat que en el període de tres anys, han estat 10 els accidents mortals ocorreguts al nostre barri. El juliol de 2006 van morir cinc treballadors en una obra del carrer Almogàvers, el gener del 2007 un altre treballador va morir en una rasa al carrer Llull. Igualment, el febrer del mateix any dos pakistanesos van morir en una obra que estaven fent al carrer Taulat, l’agost del 2008 mor un adolescent en un magatzem a cel obert al carrer Llull, i finalment la mort a la qual fem menció en aquest comunicat.

Cal constar que tots els fets mencionats han estat en l’àmbit del 22@. La tanca que ha caigut, degut a les ventades, sembla que no estava ben subjecta, i el que cal esbrinar i exigir són les responsabilitats corresponents, perquè si les coses s’haguessin fet bé, molt probablement no hauríem de lamentar aquesta nova mort.

De tots aquests accidents, sols ens consta que s’hagin emprés accions judicials en la mort dels cinc treballadors del carrer Almogàvers. Esperem que aquest nou cas no quedi en l’oblit, i que s’incrementin les mesures per aconseguir una major seguretat per a les persones que treballen en aquestes obres i per als vianants.

Barcelona, 24 de gener de 2009

Favb.cat