Tel.: (+34) 93 412 76 00

Ús social dels terrenys militars

Davant la notícia de que el Govern ha autoritzat al Ministeri de Defensa la despesa de 4.176 milions d’euros en la compra d’un vaixell de guerra, 24 helicòpters de combat, 4 submarins i 212 vehicles de combat costejat en part per la venda de sòl públic per fer habitatge a preu lliure a varies ciutats espanyoles, entre elles Barcelona, des de la Favb volem manifestar:

  1. La poca sensibilitat del govern del PP en fer habitatge social fomentant una operació especulativa que impossibilita fer habitatge assequible per als sectors de la població que més ho necessiten.
  2. En destinar aquests recursos a la compra de material de guerra, demostra la seva prioritat davant d’altres necessitats socials com és el poder tenir un habitatge digne per a viure.
  3. Aquesta opció demostra la seva hipocresia quan semblava que havia mostrat una certa preocupació pel problema de l’habitatge en les passades eleccions municipals.
  4. En més d’una ocasió hem denunciat a les administracions públiques quan han venut sòl públic. En aquest cas, és més greu, ja que els diners es destinen a la compra d’armament, decisió que no compartim.

Exigim al Ministeri de Defensa la utilització social dels terrenys de la seva propietat i que es busqui un consens amb les entitats socials sobre el seu ús.

Barcelona, 9 de setembre de 2003

Favb.cat