Tel.: (+34) 93 412 76 00

Vacunació de la Covid a Barcelona: Dret a ser informats

Davant el desconcert que sentim per la manca d’informació sobre el pla de vacunació de la Covid-19 a Barcelona (com es farà, en quins espais, per quins equips), des de la Favb volem transmetre al Departament de Salut, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i al Consorci Sanitari de Barcelona la necessitat que es faci un major esforç informatiu.

Com a ciutadania preocupada per les manipulacions mediàtiques de tot tipus, ens veiem en l’obligació i la responsabilitat d’exercir el dret d’accés a la informació pública, en aquest cas de forma immediata, conforme les autoritats competents vagin prenent les decisions sobre la vacunació de la Covid.

Seria desitjable que les veïnes i veïns de Barcelona poguéssim conèixer, de forma comprensible, fiable i oportuna, els detalls de l’operativa prevista, per exemple:

– Quines són les previsions de vacunació per als diferents barris de la ciutat (calendari, en quins equipaments es faran, criteris d’accés, com s’avisarà la població).

– També agrairíem que, davant d’endarreriments i imprevistos, s’informi oportunament i amb transparència de les causes.

– Facilitar un sistema senzill per poder conèixer quina és la situació, els avenços i les rectificacions en el dia a dia del pla de vacunació.

Per altra banda, creiem que tot el pla l’haurien de dur a terme els equips d’Atenció Primària de la ciutat amb els mitjans de personal i materials que siguin necessaris.

Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona
Barcelona, 15 de gener de 2021

Favb.cat